Fotograaf Utrecht - zelf foto's maken - beeldbank bouwen

Zo bouw je snel een beeldbank op!

BiancaFoto tips Leave a Comment

In mijn vorige posts vertel ik over welke foto’s je bij je blog kunt plaatsen of hoe je snel nog een foto kunt maken als je deze nog niet hebt. Nu ga ik nog een stapje verder en vertel ik je hoe je een beeldbank voor je zelf kunt gaan opbouwen zodat je nooit meer zonder foto’s zitten.

Snel een beeldbank opbouwen? Dat doe je zo!

Er zijn verschillende manieren om aan foto’s te komen. De makkelijkste? Zelf maken! Je hebt een smarthone met camera en die heb je altijd bij je, dus kun je altijd foto’s maken.

Dat klinkt misschien niet heel handig, maar is het wel!

Ik hoor je nu al meteen denken: maar ik kan helemaal geen foto’s maken en ik moet bruikbare foto’s hebben bij mijn blog. Hoe maak ik een bruikbare foto? Dat doe je dus zo!

Je hebt je camera altijd bij je, neem je zelf voor om regelmatig foto’s te maken en dan niet vooraf bedenken waar je die foto’s bij wilt gebruiken, maar maak foto’s van wat je doet en wat je ziet en wat je mooi vindt, dit zorgt er ook nog eens voor dat je foto’s echt bij jou passen.

L1010444
Neem tijdens de lunch bijvoorbeeld een foto van je boterham of salade en onderweg naar je werk of die afspraak, kijk eens goed wat je allemaal ziet, de weg, bloemen langs het pad, enzovoort. Waar valt je oog op. Door elke dag een paar foto’s te maken kun je al heel snel een beeldbank opbouwen. Was je pas nog een weekendje bij zee, dan past die foto van de zee heel goed bij een blog over rust nemen. Een foto van je portefeuille past bij een blog over geld verdienen​.
Het is veel makkelijker om achteraf een mooie foto te zoeken, dan eerst na te denken waar je een foto van wilt hebben en dan nog eens gaan te bedenken hoe je aan die foto komt of hoe je die gaat maken.
_MG_6251
Ik maak zelf ook graag gebruik van de Google Photo’s. Zowel op mijn telefoon als op mijn laptop. Alle foto’s staan dan in de cloud en dus ben je ze niet kwijt als je telefoon kapot is. En je kan hele handige mapjes maken om je foto’s onder te verdelen. Zo heb ik bijvoorbeeld een mapje ‘BW photo’ met foto’s waarbij ik in actie ben, of ‘Dit is Utrecht’ met allemaal mooie Utrecht foto’s en een mapje ‘Beeldbank’ met wat algemenere foto’s.
IMG_5427
Zodra je beschikt over WiFi laad Google Photo’s je nieuw gemaakte foto’s op, het enige wat jij dan nog moet doen is ze in het juiste mapje te zetten. That’s all!
Het hoeft natuurlijk helemaal niet, maar wil je je foto’s toch nog even snel nabewerken, dan kan dat op je smartphone heel makkelijk met ‘Snapseed’. Hoe? Dat leg ik hier uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *