Zo bedenk je makkelijk ideeeen

BiancaFoto tips Leave a Comment

Sommige mensen komen altijd met leuke en creatieve ideeen. Hoe doen ze dat? Jij kunt het ook!

James Altucher is onder andere ondernemer, schrijver, podcaster, schaker, spreker. Hij is iemand met veel ideeen, hij heeft zichzelf daarin getraind, op zijn website deelt hij informatie en tips.

Hier alvast 1 tip:

Bedenk iedere ochtend tien ideeën

De onderwerpen waar James ideeën bij bedenkt, zijn uiteenlopend.

  • 10 bedrijven die je nu kunt beginnen.
  • 10 boek onderwerpen die je zou kunnen schrijven.
  • 10 manier waarop je anderen in je omgeving kan helpen
  • 10 hoofdstukken in je eigen biografie.
  • 10 gerechten die je vanavond kunt koken.

Je ideeën hoeven niet goed te zijn, juist niet

Na een aantal maanden zou ideeën bedenken steeds makkelijker moeten gaan. Het belangrijkste: je ideeën hoeven niet allemaal goed te zijn. Juist die wetenschap zorgt ervoor dat je makkelijker ideeën bedenkt. Tien ideeën per dag bedenken, betekent 3.650 ideeën per jaar. Natuurlijk kunnen die niet allemaal goed zijn. Het gaat erom dat je jezelf traint om ideeën te bedenken. Je hoeft ook helemaal niets met deze ideeën te doen, mag natuurlijk wel.

Waarom 10

Een paar ideeen bedenken lukt meestal wel, bij zes begint het al moeilijker te worden. Door voor tien ideeën te gaan, train je jezelf in ideeën bedenken en zo zal het steeds makkelijker worden. Lukt het je niet om tien ideeën te bedenken? Waarschijnlijk leg je de lat voor jezelf te hoog. De tip van James: bedenk in dat geval twintig ideeën. Je zult zien dat het makkelijker wordt om tot tien te komen. Niet iedere idee hoeft het vorige idee te overtreffen, juist niet!

Fotograaf Utrecht Bedrijfsfotograaf voor al uw evenementen, bedrijfsfoto's en portretten

Wil jij graag creatiever worden en meer ideeën kunnen bedenken? Ga ervoor. Geen tijd? Begin met een lijst met tien ideeën om meer tijd te maken.

Wil je meer tips om je creativiteit te stimuleren? Stuur een mail en vraag om mijn gratis creativiteitshandboek ‘Anders kijken, meer zien’, met makkelijke tips die je meteen kunt toepassen. Ik stuur hem je graag gratis toe!

Meer weten over hoe James Altucher ideeën bedenkt? 

Bron: James Altucher
http://www.jamesaltucher.com/2015/01/faq-on-how-to-become-an-idea-machine/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *