Fotograaf Utrecht - evenement fotograaf - Kasteen Rhoon Biggo restaurant

Win een gratis fotoshoot: Wat is jouw passie?

Biancaportret tips 20 Comments

Als je de verhalen hoort van fotografen zit het fotograferen eigenlijk bijna altijd in het bloed: het begint dan al op jonge leeftijd met de camera van papa. Niets is echter minder waar bij mij…

Hoe het begon

Niet eens tien jaar geleden is de fotografie mij pas naar het hoofd gestegen. Ik wilde graag een goede camera, om echt goede foto’s mee te kunnen maken. Ik heb toen mijn eerste Canon spiegelreflexcamera gekocht, analoog natuurlijk nog. Ik besefte al wel meteen dat alleen een goede camera niet automatisch betekent dat je dan ook goed kan fotograferen. En waarom zou je een camera kopen die zoveel kan en dan altijd op de automatische stand fotograferen?
Dus wilde ik ook een cursus gaan doen. Na veel zoeken en vergelijken heb ik de basisopleiding van de fotovakschool gedaan. Maar het kopen van een camera en het volgen van een opleiding brengt mij natuurlijk nog steeds niet waar ik nu ben.

Het besef

Tot een aantal jaar geleden ben ik vrijwillig fotograaf geweest bij Amnesty International. Amnesty International heeft door het hele land verschillende groepen die zelf acties kunnen organiseren om aandacht te krijgen. En tijdens zo’n actie kwam bij mij het besef.
Het was een avond in Amsterdam, er was een fakkeltocht georganiseerd voor transseksuelen en die tocht die ging naar het Leidscheplein. Daar zouden een paar woorden gezegd worden onder andere door mensen uit de politiek en door de directeur van het COC. Daarna zou tot slot iedereen een ballon oplaten met daaraan een kaartje met de naam van iemand die is overleden omdat hij of zij transseksueel is.
Tijdens het meest emotionele moment van de avond kwam bij mij het besef. Een voor een werden de ballonnen opgelaten en werden er namen genoemd van mensen die door geweld om het leven zijn gekomen. Vele aanwezige mensen waren emotioneel. En ik?
Ik realiseerde mij op dat moment dat ik met erg veel plezier met mijn opdracht bezig was, zelfs op zo’n emotioneel moment. Daardoor bedacht ik dat als ik dit echt zo leuk vind dan moet ik er echt iets mee gaan doen.

Daarom ben ik fotograaf!

Pas daarna ben ik de vakopleiding gaan doen bij de fotovakschool en heb ik mij daar ook gespecialiseerd. En ben ik uitgegroeid tot de professionele vakfotograaf die ik nu ben, specialist in evenement- en bedrijfsfotografie.

Waarom heb ik dan gekozen voor evenementfotografie denk je wellicht, de fotografie heeft immers zoveel verschillende facetten. Voor eenieder die mij kent is de vraag makkelijk te beantwoorden. Ik begeef mij het liefst op de achtergrond en sta zelf niet graag in de spotlights, dus tijdens een evenement kan ik mij perfect onzichtbaar maken en op de achtergrond begeven om zo alle mooie en pure momenten vast te leggen.

Daarom ben ik fotograaf!
En daarom ben ik zo gelukkig dat ik mag doen waar mijn hart ligt.

Vertel me wat jouw passie is en maak kans op een gratis fotoshoot!

Comments 20

 1. Leuk artikel Bianca! Mijn passie is kleine zelfstandigen leren het werk te vinden dat ze echt leuk vinden. Dit doe ik door ze te helpen bij het aantrekken van de juiste klanten via internet. Groetjes! Wiep

  1. Hi Wiep,

   Ik weet dat je er erg goed in bent om mensen te helpen en wat gaaf dat je van die passie nu ook je werk maakt. Mij heb je in ieder geval erg goed geholpen met deze fantastische website!

   Dank je wel!
   Bianca

 2. Hoi Bianca, mooi geschreven. Fijn dat je, je nu kunt bezig houden met het geen je zo gelukkig maakt!
  Tja, ik moest er wel even over nadenk wat mijn passie is. Maar eigenlijk is het voor mij heel simpel, mijn kinderen zijn mijn grootste passie. Daarnaast ben ik erg blij met mijn leuke baan, waar ik iedere dag weer enorm veel positie energie van krijg. Groetjes Monique

  1. Hey Monique,

   Je kinderen zijn inderdaad schatjes, daar mag ik regelmatig ook van genieten.
   Bedankt voor je reactie en heel veel succes met je nieuwe functie!

   Groet,
   Bianca

 3. hoi Bianca,
  Ik vind het knap dat je ervoor durft te kiezen om je passie te volgen.
  Mijn passie is om te proberen zo simpel mogelijk te leven en te genieten van de kleine dingen om me heen.
  liefs Leonore

 4. Hoi Bianca,

  Gaaf jouw passie voor fotografie.
  Je maakt schitterende foto’s.
  Mijn passie is sporten en van het leven genieten.
  En uiteraard om de fotoshoot te winnen 🙂
  Succes!

  Gr M. Van Oostrom

  1. Hoi Monique,

   Ik ben jaloers op jouw passie voor sporten, zou willen dat ik dat soms wat meer wordt. Van het leven genieten kunnen we gelukkig allebei heel goed.

   Geniet,
   Bianca

 5. Mooi om over jouw passie te lezen. Ik zelf ben gepassioneerd voor mijn gezin, bijzondere en exclusieve auto’s en hetgevoel van vrijheid dat ik in mij heb.

  Veel succes, André

 6. Ik ben zelf wel begonnen als klein jongetje van een jaar of 8 met de camera van papa.. een mooie rolfilm camera met opklap zoeker 🙂 12 foto’s zwart wit per rolletje en niks automatisch. Film doordraaien totdat het volgende nummertje verscheen in een klein rood schermpje achterop de camera. Ik heb deze camera nog steeds, net als alle andere camera’s sinds die tijd. Nu met een canon 40d maak ik foto’s waarvan het grootste deel nooit naar mijn zin is. Maar tijd nemen voor een cursus helaas nooit gedaan. Maar het blijft een grote passie.
  Wim van den Brink

  1. Hey Wim,

   Wat leuk dat we een passie delen.
   En wat gaaf dat jij al zo lang bezig bent met fotografie, ik heb het analoge tijdperk maar kort meegemaakt, maar jij waarschijnlijk langer dan dat we nu met digitale camera’s werken.
   Als je het leuk vindt, wil ik je wel eens wat tips en trucs geven.

   Groet,
   Bianca

 7. Fijn dat je zo kan genieten van de fotografie…en dat doe je dan ook met de volledige 100% Veel succes met je passie en dat je maar een hoop mooie opdrachten mag uitvoeren.
  Ik geniet van mijn passie ;  Mijn llieve man en lieve kinderen , gezellig werk met leuke collega”s en alle gezelligheid om me heen…..  Succes

  Groetjes Astrid

  1. Hi Astrid,

   Bedankt voor je leuke reactie en dat je houdt van gezelligheid is me duidelijk, altijd waar jij bent zijn er mensen om je heen en is het gezellig. Houd dat vast!
   En natuurlijk lekker genieten van je man en kinderen, heerlijk!

   Groet,
   Bianca

 8. Hey Bianca,
  Wat heb je dat mooi verwoord! Ik heb jouw groei en ontwikkeling van (redelijk) dichtbij mee mogen maken en vind het ontzettend stoer dat je hebt durven kiezen om je hart te volgen! Ik hoop dat je nog heel veel mooie opdrachten mag krijgen! Ik geniet zelf nog regelmatig van de prachtige foto’s die je hebt gemaakt tijdens mijn zwangerschap!
  Mijn passie… natuurlijk mijn geweldige man en dochter en daarnaast het ontdekken van de mooie plekjes op aarde.Ik kan enorm genieten van de interactie met en tussen mensen, daarom ben ik mij op dit moment aan het ontwikkelen als trainer/coach! Het oplossingsgericht coachen vind ik ontzettend inspirerend en ik wil en hoop net als jij (succesvol) de “sprong in het diepe” te wagen…

  Liefs Barbara

  1. Hoi Barbara,

   Bedankt voor je complimenten en wat fijn dat je nog steeds zo geniet van de zwangerschapsfoto’s welke ik voor je hebt gemaakt.

   En wat gaaf dat je bezig bent een nieuwe weg in te slaan en ik weet zeker dat het je gaat lukken. Als iemand het kan, dan ben jij dat!
   Vertrouw in jezelf en waag de sprong!!

   Succes,
   Bianca

 9. Hoi Bianca,

  Leuk om te lezen hoe je passie voor fotagraferen is ontstaan! Bij mij is het ook een jaar of 10 geleden begonnen en ik ben nu zover dat ik er op termijn mijn beroep van wil gaan maken. Ik ben ook destijds met wat cursussen begonnen en as. zaterdag begin ik op de fotovakschool :-))

  Veel suc6 en wie weet ooit tot ziens!

  Jeroen Ligtermoet

  P.S.: Je maakt erg mooie foto’s!

   1.  Hey Bianca,

    Excuses voor de late reactie, heb vast ergens vergeten een vinkje te zetten om een mailtje te krijgen bij een reactie op m’n bericht 🙂
    Ik heb inmiddels 3 lessen achter de rug op de FVS in Apeldoorn en ik kan eerlijk gezegd niet wachten om met de vakopleiding verder te gaan! Erg leuk allemaal; op fotografiegebied blijk ik in de afgelopen jaren al behoorlijk wat kennis te hebben opgedaan, maar voor wat betreft photoshop  is er een wereld voor me opengegaan…..:-)) dus ’the story continuous…”

    Groetjes

    Jeroen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *