Wauw! Wat een transformatie!

BiancaBianca Leave a Comment

Ik heb de laatste tijd wel vaker persoonlijke dingen gedeeld, gewoon omdat dat nu bij mij past, om te delen. Lees hier bijvoorbeeld mijn verhaal, of hoe ik gewoon ik ben.

 

Heb je dit gelezen, of ken je mij een beetje, dan weet je, dat ik de afgelopen 12 jaar een enorme transformatie ben doorgegaan. Ik werkte ooit als secretaresse op het hoofdkantoor van een grote uitzendorganisatie, de directeur, met wie ik weinig te maken had in mijn dagelijkse werkzaamheden. Zei me eens dat hij me een grijze muis vond. Ik was het daar niet mee eens. Nu snap ik het wel, als je niet veel met me samenwerkte dan liet ik me ook niet echt zien. Altijd op de achtergrond.

 

 

Tegenwoordig laat ik wel van me horen, zal je merken dat ik er ben, en vindt ik het niet meer eng om te vertellen wat ik vindt. Vroeger was mijn grootste angst om niet leuk gevonden te worden, nu vind ik het oké als anderen mij niet leuk vinden. Ik vind mensen namelijk ook wel eens niet leuk, soms klikt het en soms niet. En heb ik juist geleerd dat mensen je eerder leuk vinden als ze weten dat je er bent, maar dan moet je dat wel laten weten.

 

Logischerwijs was presenteren ook bepaald geen hobby, integendeel. Net als bij veel mensen denk ik. Want, wat als ik me verspreek? Wat moet ik aan? Maar vooral, wat zullen ze gaan vragen en wat als ik het antwoord niet weet?!

 

De laatste 5 jaar, gaf ik soms wel een presentatie, niet vaak, 1 of 2 keer per jaar, zowel in loondienst, als nu als ondernemer. Omdat ik wist dat ik er alleen maar van kon leren. Maar nooit was het een hobby.

 

 

Tot 2 weken geleden, ik mocht een presentatie geven voor een groep event professionals over mijn evenement fotografie. Allemaal mensen die wat van de business afweten en weten wat ze belangrijk vinden als ze een foto zien. Vroeger juist reden tot paniek, bij deze mensen (met verstand van zaken) wil je namelijk net niet afgaan!

 

En weet je wat?

Het ging goed! Ik vertelde eerst wat over mezelf en daarna liet ik foto’s zien van het laatste grote evenement wat ik heb vastgelegd. Natuurlijk kreeg ik vragen, maar het waren hele logische vragen en ik wist overal het antwoord op!

Ik vond het zelfs leuk om te doen!

 

Leuk? Ja, LEUK!

 

Ik ben trots op mezelf! Weer iets wat ik heb geleerd, weer iets wat laat zien hoe zeer ik mezelf ontwikkel als mens en ondernemer!

 

Op welke ontwikkeling van jezelf ben jij trots?

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *