Utrechts kracht: Judy

BiancaKracht Leave a Comment

Ik ontmoet Judy op een locatie in Utrecht die ik graag nog eens wilde bezoeken, namelijk Lou Oudenoord. Dit een oude school, waar nu tijdelijk diverse bedrijven in zijn gevestigd, waaronder Beleef Kindercoaching van Judy.

 

De afgelopen jaren is er heel veel gebeurd in het leven van Judy. De liefde gevonden, verhuisd van Amsterdam naar Utrecht, moeder geworden, ontslagen en een eigen onderneming gestart. Nu is ze zwanger van haar tweede kind en na de bevalling gaat ze ook nog trouwen. Ook dat kan er nog wel bij! Maar voor Judy is dat vooral genieten van al het moois in haar leven.

 

Judy komt uit een gezin van 4 meiden, zij is de jongste. Als jongste heeft ze zich heel erg aangepast aan de rest. Onbewust niet altijd haar eigen keuzes gemaakt. Zo had ze achteraf misschien liever naar een andere school gewild, maar deze was zo handig want haar zussen zaten er ook.

 

“Ik heb me eigenlijk onbewust heel lang aangepast aan verwachtingen en aan hoe dingen zouden moeten zijn.”

Geen idee, wat ze wilde worden, iets met zingen, maar ze wist niet of ze daar goed genoeg voor was. Dus ging Judy logopedie studeren, net als haar zus en zo was ze in ieder geval met haar stem bezig. Als ze nu terugkijkt heeft dat nooit geklopt. Ze vond haar werk heerlijk en heeft alles gegeven. Maar toch ook altijd gedacht: ‘Is dit wat ik echt wil en bij me past?’.

 

In de organisatie waar ze werkte als logopedist voor kinderen met een handicap, zat ze op de schopstoel en werd ze steeds in haar uren gekort. Totdat het bericht kwam dat ze ontslagen zou worden, dit is ongeveer 3 jaar geleden. Uiteindelijk is dat in de week van haar afscheid teruggedraaid en mocht ze toch nog een jaar blijven. Een lastige periode, de afscheidsspeeches lagen al klaar, emotioneel heb je al afscheid genomen van elkaar. Dit was een jaar naar de bevalling van haar dochter.

Het jaar daarna was zwaar, elke dag naar je werk gaan terwijl je daar niet meer gelukkig bent. Er waren ook lichtpuntjes, want dat is ook het jaar waarin ze is gestart met de opleiding tot kindercoach. Vanuit haar vak werkte ze ook al veel met kinderen en keek ze altijd naar de kracht van kinderen, niet naar wat ze niet konden. Dat is wat haar ook aantrok in de kindercoach opleiding. Het sterke van jezelf en een kind naar voren halen.

 

“Ik denk dat mijn kracht er altijd in heeft gezeten om vanuit rust te kijken naar wat iemand kan en dat in het zonnetje zetten.”

 

Vooral kinderen met echt moeilijk en heftig gedrag, kinderen die enorm explosief kunnen zijn, daar gaat haar hart sneller van kloppen, daar heeft ze voor gestreden tijdens haar werk als logopedist. Judy zag altijd een heel mooi kind aan de binnenkant zitten.

 

Het jaar was zwaar omdat ze aan de ene kant supergave opleiding deed en thuis een meisje had, wat veel geluk geeft en aan de andere kant een baan waar ze ongelukkig van werd. Ze startte naast haar werk en opleiding een eigen onderneming en werkte hard. Zodra haar dochter op bed lag, ging de laptop open om te werken of studeren. De contrasten waren groot. Thuis kreeg ze energie van haar dochter en de opleiding, maar zodra ze op haar werk aankwam was dat weg. Een ruim jaar geleden is ze eerder gestopt met haar baan waar ze van ontslagen zou worden en vanaf dat moment durfde ze echt de wereld in met haar bedrijf en werd ze zichtbaar.

“Ik ben ervan overtuigd dat als je als moeder je kracht en je eigen zwaktes kent en je dat aan je kind kan laten zien, dat die op kan groeien zonder hokjes. Kwetsbaar te mogen zijn, eigen pad te mogen kiezen, fouten maken. Dat is ook wat ik kinderen probeer zelf te laten ontdekken, dat ze gewoon mogen zijn zoals ze zijn. “

 

Judy is zich nu, naast kindercoach ook meer aan het richten op coaching voor moeders en ondernemende vrouwen. Gericht op zichtbaarheid. Iemand zei haar: ‘Judy, jij moet dat gaan doen’. En de klanten kwamen vanzelf. Heel gaaf! Feitelijk komt het ook op hetzelfde neer, of je nu ondernemer of moeder bent, het er mogen zijn en voelen wat bij jou past.

 

Judy werkt veel vanuit de kennis van geboorte en geboortepatronen. Tijdens zwangerschap en geboorte worden er al eerste herinneringen opgeslagen. Deze weet je niet meer bewust, maar zeggen wel veel, onder andere je gevoel van veiligheid, eigenwaarde en verbondenheid. Hoe jij geboren wordt zegt iets over hoe jij de rest van je leven ervaart. Deze basis wordt in de baarmoeder al gevormd, en is de basis voor hoe jij nu o.a. relaties aan gaat.  Elke keer als ze een geboorte in kaart mag brengen, klopt het precies. Deze inzichten zijn zo ongelooflijk helpend als je elke keer tegen dezelfde dingen aanloopt bij jezelf of bij jouw kind, het gedrag wordt dan ineens logisch.

 

“Het is heel dankbaar werk, ik geniet er elke dag van. Ik kan ook bijna niet meer anders kijken naar mensen. Niemand is zomaar geworden wie we zijn, en dat is okee, daar hoef je niet over te oordelen. Er wordt al teveel geoordeeld. “

Door de steun van haar man heeft Judy deze keuzes kunnen maken. Ze kennen elkaar nog niet heel lang, maar hij is er wel voor haar. In haar leven heeft Judy vooral een hele lange zoektocht doorgemaakt, naar haarzelf, naar een partner. Dat heeft er ook in geresulteerd dat ze zichzelf nu zoveel beter kent en nog veel beter haar eigen keuzes kan maken.

 

Judy droomt graag klein, dat dit er mag zijn en mag groeien, dat ze meer mensen mag bereiken. Ze gunt het ieder mens om de kennis die zij heeft over de ontwikkeling van kinderen en de geboorte om die kennis te hebben. Het is zo fijn dat kinderen natuurlijk mogen ontwikkelen en echt zichzelf mogen zijn. Liever nu prachtig opgroeien dan straks herstellen. Daarvoor heb je moeders nodig die hun eigen kracht en kwetsbaarheid kennen.

 

Meer weten over Judy?
www.beleefkindercoaching.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *