Utrechts Kracht Gilleske Yogaya BFoto prortretfotografie op locatie

Utrechts Kracht: Gilleske

BiancaKracht 2 Comments

 

Gilleske Kreijns, is gescheiden en heeft een zoon van 11 jaar die ze samen met haar ex opvoedt. Ze werkt als yogadocent en redacteur / schrijver en is auteur van het boek Ontspannen voor beginners. Gilleske heeft Engels in Utrecht gestudeerd en is daarna niet meer uit onze mooie stad vertrokken.

 

Het is niet zo raar dat Gilleske een liefde voor taal heeft, haar moeder is docent en haar vader was journalist. Ook heeft ze een liefde voor reizen, tijdens haar studie Engels, heeft ze een uitwisselingstraject gedaan naar Amerika en is daar later nog vaak geweest.

 

Na haar studie is ze een jaar gaan reizen, naar Australië, Amerika en Mexico. Bij terugkomst begon ze haar carrière bij National Geographic, daar leerde ze alle ins en outs van de tijdschriften branche. Vijf jaar later wilde ze meer, ze ging toen werken bij een uitgeverij op de reisboekenafdeling. Daar was ze vooral veel aan het aansturen en weinig zelf aan het creëren. Het teken om voor zichzelf te beginnen, weer meer te gaan schrijven. Nu schrijft Gilleske meer over de onderwerpen waar ook haar passie ligt zoals yoga,  psychologie en persoonlijke ontwikkeling.

Utrechts Kracht Gilleske Yogaya BFoto prortretfotografie op locatie

“Na een proces van jaren weet ik precies wat ik kan en wat ik leuk vind. En hoef ik ook niet meer alles te doen wat men aan mij vraagt.”

 

Al aan het begin van haar carrière kwam Gilleske in aanraking met yoga. Omdat ze last had van RSI en stress, ging ze yogalessen volgen om meer rust te creëren. Meteen was ze gegrepen door de lessen. Toen er later op diezelfde yogaschool een docentenopleiding werd aangeboden met de nadruk op persoonlijke ontwikkeling, schreef ze zich in. Niet met de intentie om zelf ook lessen te gaan geven, maar tijdens de opleiding bleek juist dat het lesgeven haar heel goed ligt.

 

De volgende stap was een eigen yogaschool. En samen met vriendin Jitske, kwam deze droom uit. Yogaya bestaat inmiddels alweer drie jaar, een school waar ruimte is voor het verhaal van iedereen en waar het niet gaat om de mooie yoga outfits.

Utrechts Kracht Gilleske Yogaya BFoto prortretfotografie op locatie

 

“Lang wilde ik niet erkennen wat het was, ik begreep het eerst ook niet.”

 

Meerdere mensen uit haar familie hebben met depressies te maken gehad. Het is altijd een onderdeel van haar leven geweest. Het is lange tijd een sluimerende depressie geweest, maar rond haar 40ste kwam het echt keihard naar boven.

 

“Ik voelde me continu slecht, ik huilde alleen maar, ik sliep niet meer, ik kon niet meer alleen zijn, dan belde ik mijn partner op en zei dat hij nu naar huis moest komen.”

 

Haar partner was degene die haar aanspoorde hulp te zoeken, door haar huisarts werd ze verwezen naar een psycholoog. Daar komt ze nu nog steeds, maar nu nog maar twee keer per jaar, in tegenstelling tot de twee keer per week in het begin. Haar psycholoog probeerde haar te helpen uit de depressie te komen, maar praten alleen bleek niet genoeg. Het werd alleen maar erger. Het laatste wat ze wilde was antidepressiva slikken, uit angst dat ze daar heel afgevlakt van zou worden en niet meer zichzelf zou zijn. Dus probeerde ze van alles: sporten, hardlopen, yoga, meditatie, cognitieve therapie. Uiteindelijk moest ze wel.

Utrechts Kracht Gilleske Yogaya BFoto prortretfotografie op locatie

 “Het ging van kwaad tot erger, totdat ik zelfmoordgedachten had en dat vond ik zo erg.”

 

Na een paar weken voelde ze het verschil al, dat was een enorme opluchting. Op het moment dat de medicatie helemaal goed was ingewerkt voelde Gilleske zich voor het eerst sinds jaren weer normaal. Geen last van bijwerkingen, maar ze voelde zich juist meer zichzelf. Ook haar angst dat het invloed zou hebben op haar yogalessen was gelukkig ongegrond.

 

Vanaf dat moment gingen de sessies met haar psycholoog ook beter, omdat ze rustiger was en weer beter kon nadenken en voelen. Langzaam kon ze de medicijnen weer gaan afbouwen.

 

In de yogawereld is er toch veel afkeuring over het gebruik van anti-depresiva, gelukkig heeft ze dat zelf niet meegemaakt. Vorig jaar verscheen er een interview met Gilleske in Yoga Magazine, waarin ze vertelt over haar depressie. Op dat artikel heeft ze heel veel positieve reacties gehad. Mensen die hetzelfde meemaken en het niet durven te vertellen, onbekenden, maar ook bekenden uit haar verleden en uit de yogawereld.

Utrechts Kracht Gilleske Yogaya BFoto prortretfotografie op locatie

“Soms vergeet ik het, maar door er nu over te vertellen besef je wat je allemaal hebt, dan denk ik, wauw: ik heb een yogaschool!”

 

Gilleske had zich tien jaar geleden niet kunnen voorstellen dat haar leven er nu zo uit zou zien. Ze voelt zich enorm blij en dankbaar. Haar zoon, haar werk, haar sociale leven zorgen ervoor dat ze nu straalt, elke dag weer!

 

Meer weten over Gilleske?
http://yogaya.nl
http://www.bureautxt.nl/

 

Utrechts Kracht Gilleske Yogaya BFoto prortretfotografie op locatie

Comments 2

  1. Prachtige eerlijke foto’s. Ik ken haar niet, maar zou haar door deze foto’s wel willen leren kennen. Mooi effect hebben die mooie foto’s dan toch? Mooi verhaal ook erbij van Gilleske… Zeer interessant! Moet je mee doorgaan Bianca! Erg leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *