Hoe werkt dat nou, zo een studio fotoshoot?

BiancaUncategorized

Pas zei iemand tegen me: “Echt, een uur? Voor een paar fotootjes in de studio?” Ja, een uur, voor een gaaf zakelijk portret in de studio van portret fotograaf BFoto in Utrecht. Voor een portret waar je echt jezelf op bent en waar je trots op bent.

We beginnen even met acclimatiseren, even kennismaken met een kopje thee of koffie. Je komt net binnen, misschien heb je even moeten zoeken, ben je verwaaid op de fiets. Je bent wellicht voor het eerst in mijn portret studio in Utrecht. Dus eerst even rustig zitten, en de omgeving en mij natuurlijk in je opnemen. 

Zakelijke profielfoto in de studio bij fotograaf Utrecht BFoto.

Daarna gaan we aan de slag, maar ook dan is het niet klikken en klaar. Een studio portret gaat echt wat verder dan dat.
Ik kijk naar jou en naar je natuurlijk houding, daarnaast weet ik allerlei trucjes die je helpen om perfect op de foto te gaan. Kleine wijzigingen of bewegingen die een wereld van verschil maken op het eind resultaat. We gaan dingen proberen en kunnen dat meteen terug kijken. Wat werkt er wel voor jou en wat niet.

Ik ga je echt niet in allerlei ongemakkelijke houdingen zetten, want dat zie je op de foto. Ik zorg ervoor dat jij je op je gemak voelt en dat je comfortabel bent, zelfs met een camera op je neus. Laat dat maar aan mij over.

We kijken de foto’s terug, en zien meteen wat er wel werkt en wat niet.

Waarschijnlijk heb je ook extra kleding mee genomen, dus doen we tussen door ook nog een of twee keer een kleding wissel. En maak ik alle foto’s met een witte en grijze achtergrond, zodat je daar ook niet vooraf over na hoeft te denken. Maar dat je achteraf het rustig kunt bekijken wat het beste bij jou en je doel past.

BFoto Headshot fotograaf Utrecht 030 Bianca

En ja, dan zijn, we meestal wel een uurtje verder. Soms gaat het sneller, en soms duurt het langer. Ik neem in ieder geval altijd de tijd die er nodig is om tot het perfecte portret te komen. Ook als dat betekend dat we langer nodig hebben. En zijn we sneller klaar, ga voelde jij je waarschijnlijk al heel comfortabel voor de camera, had je geen extra kleding bij je, of ben je gewoon heel fotogeniek en had je weinig coaching nodig. 

Weet je niet wat je aan moet trekken? Lees dan deze tips eens door van uiterlijke vormgever Trudy Nabuurs. En nog meer informatie over Trudy vindt je hier.

By-the-way, iedereen is fotogeniek, iedereen is mooi en ik help alleen om je dat te laten zien.

En dan, dat was de shoot! En nemen we afscheid.

Zakelijke profielfoto in de studio bij fotograaf Utrecht BFoto.

Ik ga alle foto’s veiligstellen op mijn computer en bekijk ze nog eens rustig. Ik maak een overzicht met de beste foto’s en dit overzicht mail ik je. Zodat jij rustig kunt kijken welke foto’s je wilt ontvangen. Laat ook iemand meekijken, iemand die jou goed kent, die kijken net even anders naar jou dan jijzelf. En die ziet andere sterke punten, waar jij niet aan dacht. Meestal kijk je zelf namelijk alleen maar naar de punten die je niet mooi vindt van jezelf en op welke foto dat het minste zichtbaar is (PS: houd daar alsjeblief mee op, je bent mooi vrouw!).

Heb je de keuze gemaakt, dan ga ik de foto’s voor je nabewerken en ontvang je deze digitaal.

Thats is. 
Een heel proces, niet even klik klak foto klaar, zoals bij de pasfoto service. Maar samen werken wij naar een mooi eindresultaat en dat kunnen we echt alleen samen!

Wil jij dit ook? Kijk dan hier! Kom ook voor je zakelijk portret bij BFoto in Utrecht.

Zakelijke profielfoto in de studio bij fotograaf Utrecht BFoto.