Portretfoto zakelijk headshot - studio zwarte achtergrond - fotograaf Utrecht

Strike a pose: photoproof in 5 stappen

Biancaportret tips Leave a Comment

Ik snap het helemaal, voor de camera staan voor een foto is erg lastig, zelf sta ik ook veel liever achter de camera dan ervoor. Inmiddels heb ik wel aardig wat professionals voor mijn camera gehad en weet ik wat er nodig is om een goede foto te maken. Je bent geen model maar een beetje knap op de foto staan dat willen we allemaal.

Dus hierbij een aantal adviezen zodat ook jij heel behoorlijk op de foto komt:

Verwijder iedereen die niet strikt noodzakelijk is uit de ruimte.

Tenzij je echt iemand nodig hebt die je een beetje aan het lachen kan maken, maar dan wel iemand bij wie je je op je gemak voelt. Verder mag iedereen de ruimte uit, aan allerlei ‘ohhh’ en ‘Zo zo’ heb je echt geen behoefte.

Turn up the volume

Niet te hard, want anders hoor je de fotograaf niet meer, maar een beetje lekker muziekje helpt te ontspannen. Heb je een voorkeur voor een muziekje geef dat dan aan bij de fotograaf.

Gooi je heup erin

Op de foto lijkt alles kleiner, dus kun je heel goed uitvergroten. Beweeg je gewicht op een been, gooi je heup naar voren, doe een hand in je zij, enzovoort. Zorg dat je lengte krijgt en maak je hoofd lang (alsof er een touwtje aan je kruin zit wat je naar recht naar boven trekt).

Doe aan binnenpretjes

Denk aan grappige opmerkingen collega’s en kinderen. Iets waar je heel hard om moest lachen, zodat je maar een fractie  van die lach weer terug krijgt op de foto. Een tijdje geleden had ik iemand voor de camera die hier ook moeite mee had tot ik ineens een glimlach zag verschijnen die ook niet meer wegging. Toen ik vroeg waar hij aan dacht, vertelde hij dat hij voor zich zag, hoe ik van het krukje af viel waar ik op dat moment boven op stond. Alles voor de foto!

Bedenk hoe je op de foto wilt staan

Hierbij kun je denken aan trots, verleidelijk, enzovoort.

Zet hem op! Ik verheug me nu al op alle geweldige foto’s!

Heb jij nog tips die jouw heel erg hielpen bij het maken van een portretfoto?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *