Ik vind het belangrijk dat mensen zich comfortabel voelen voor mijn camera, en dat de foto's een duidelijke sfeer uitdragen.

 

This is me

Uit diverse persoonlijkheidstesten komt dat ik esthetisch ben. Daar kan ik me wel in vinden. Ik houd van mooie plaatjes, kleurtje op elkaar afgestemd, opgeruimde huiskamer en lekker alles op zijn plek. 

 

Ongeveer vijftien jaar ben ik secretaresse geweest, of geen het beestje een naam. Ik vond het leuk, vooral het servicegerichte en het helpen van mensen, dat is echt iets wat in mij zit. Maar toen kwam ook bij mij de vraag "Is dit het nou?"

BFoto Fotgraaf Utrecht styling bij fotoshoot
Mirrorselfie Bfoto Bianca evenement

Aha moment

Ik ging nadenken over wat ik dan wel wilde doen. Fotograferen deed ik al wel maar vooral op reis. Ondernemen leek mij veel te onzeker. Ik werkte ook als vrijwillig fotograaf bij Amnesty International. Ik was een hele serieuze gebeurtenis aan het fotograferen, mensen waren ontroerd. En ik? Ik stond met een glimlach op mijn gezicht te genieten van de mooie mensen en de gave foto's die ik aan het maken was.

Dat was mijn aha moment. Als ik hier zo gelukkig van wordt dan moet er iets mee. Eerst part-time en inmiddels al weer bijna 10 jaar full-time. Ook heb ik in die periode de fotovakschool afgerond.

Meer over mij

Ik ben de jongste van drie en mijn moeder zei (en zegt) altijd: 'Doe nou maar normaal, dan doe je al gek genoeg.' Mezelf laten zien vond ik dus lastig, ik wilde niet opvallen. Ik had een extreme angst om niet aardig gevonden te worden. Op een verjaardag zei ik liever niets, want stel je voor dat dat wat ik zei dat dat heel stom zou zijn, of dat ze me zouden uitlachen. Dan kon ik maar beter niets zeggen. Dan was er ook geen reden om me niet aardig te vinden. Dacht ik toen.... Gelukkig heb ik dat kunnen ombuigen, dat is zeker wel een proces geweest van minimaal 10 jaar, en nog merk ik wel eens dat ik me soms liever wil verstoppen. Maar mede door het ondernemerschap ben ik achter die camera vandaan gekomen om mezelf te laten zien.

Ik mag er ook zijn, ik ben ook belangrijk!

En dat is wat ik nu het liefste doen, jou hierbij helpen. Jezelf te laten zien. Jou te laten stralen. Je te laten zien dat jij ook echt mooi bent, van binnen en buiten.

Bianca de Wit van BFoto (fotograaf Utrecht) achter de camera
Fotograaf Utrecht

Nog meer ik?!

Wat wil je nog meer weten? Ik ben getrouwd, met de leukste man die er is, ik heb een dochter van acht, echt mijn mini-me (maar soms ook zeker achter het behang plak streken). Ik woon in hartje Utrecht. Ik ben NLP Master, wat voor jou vooral betekent, dat ik je uitermate goed kan helpen om op je gemak te zijn voor de camera. Ik houd van wandelen en hardlopen. Ik loop graag op blote voeten of met barefoot schoenen, maar van mijn Nikes kan ik toch ook nog geen afscheid nemen. Ik eet graag vegan, maar soms cheat ik en dan met name kaas, heerlijk.

Ik houd van cappuccino havermelk, knipoogjes, hard werken (mijn human design is generator), muziek, dansen, mensen om me heen, maar ook alleen met een boek op de bank. Spiritualiteit hoort ook bij mijn leven, dus kijk niet vreemd op als je edelstenen of een kaartendek in de studio ziet liggen.

Team

In de loop van de jaren heb ik een professioneel team om me heen verzameld waar ik graag en vaak mee samen werk. Van wie ik weet dat ze werken op een niveau wat aan mij en jouw eisen voldoet en wat gewoon echt ontzettend leuke mensen zijn om mee samen te werken.

Heb ik je nieuwsgierig gemaakt? Hier zie je wie er in mijn team zitten.

 

Mijn werk is elke dag weer anders, maar het draait altijd om mensen!

BFoto Be-Uniek Utrecht portretfotograaf 030 studio
Branding fotografie fotograaf BFoto
Portret fotograaf portretfotografie BFoto
Samen Werken Shoot proosten BFoto branding fotografie
Eventsummit evenementfotografie Bfoto evenment
Portretfotograaf portret fotografie BFoto