[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]Ik vind het belangrijk dat mensen zich 
comfortabel voelen voor mijn camera, en 
dat de foto's een duidelijke sfeer 
uitdragen.

This is me

Uit diverse persoonlijkheidstesten komt dat ik esthetisch ben. Nou daar kan ik me wel in vinden, ik houd van mooie plaatjes, kleurtjes op elkaar afgestemd, opgeruimde huiskamer met gezellige bloemetjes, enzovoort. Vandaar natuurlijk ook mijn liefde voor fotografie, het is toch geweldig om die mooie beelden vast te leggen zodat we er nog langer en met meer mensen van kunnen genieten.

Bianca BFoto (fotograaf Utrecht) touch screen


Servicegericht


Ongeveer vijftien jaar ben ik secretaresse geweest, of vergelijkbare functies, de een noemt het management assistent, de ander ondersteuner, het maakt niet uit, het komt allemaal op hetzelfde neer. Ik vond het leuk, vooral de servicegerichtheid en het helpen van mensen, dat is echt iets wat in mij zit. Echter na verschillende werkgevers, kon ik het secretaresse trucje probleemloos uitvoeren en dacht ik steeds vaker: “Is dit het nou?” Blijf ik nu zo doorgaan de komende 40 jaar?

Het zijn leuke banen, maar gaat dit mij nu echt gelukkig maken? Je kent het vast ook wel zo een moment in je leven waarop je even denkt: “Is dit het nou?”


Lach


Ik ging nadenken over wat ik dan wel wilde, ik was altijd secretaresse geweest, en vond dat leuk en ik kon niets anders. Fotograferen deed ik toen al wel, maar alleen hobbymatig, nooit gedacht om daar mijn baan van te maken, dat vond ik veel te onzeker. 

Ik herinner me een dat ik een hele serieuze gebeurtenis aan het fotograferen was voor Amnesty International, mensen waren ontroerd. En ik? Ik stond met een glimlach op mijn gezicht te genieten van de mooie mensen en de gave foto’s die ik aan het maken was.

Aha-moment

Dat was voor mij het moment waarop het kwartje viel. Als blijkt dat ik van fotograferen wel echt gelukkig wordt, dan moet ik daar toch iets mee doen?! Dus dat heb ik ook gedaan. Eerst nog met een part-time kantoorbaan ernaast om nog een stukje zeker inkomen te hebben en mijn fotografiewerkzaamheden uit te bouwen.

Ook heb ik in deze fase de fotovakschool afgerond.

Dit is fotograaf Utrecht, evenement en portret fotograaf.

Bestand 06-01-16 11 57 13


Genieten


Dat was toen, en nu, nu is het vooral genieten. Van een geweldige job, de vrijheid, de verschillende mensen die ik ontmoet, de leuke locaties waar ik mag werken, de ups-en-dows van het ondernemerschap, ik houd er van.

"Mijn werk is heel verschillend maar 
altijd staat de mens centraal."

Meer over mij

Ik ben de jongste van drie en mijn moeder zei (en zegt) altijd 'Doe nou maar normaal, dan doe je al gek genoeg.'. Mezelf laten zien vond ik dus lastig, ik wilde niet opvallen. Ik had een extreme angst om niet aardig gevonden te worden. Op een verjaardag zei ik liever niets, want stel je voor dat dat wat ik zei dat dat heel stom zou zijn, of dat ze me uit zouden lachen. Dan kon ik meer beter niets zeggen. Dan was er ook geen reden om me niet aardig te vinden. Dacht ik toen...


Ombuigen


Gelukkig heb ik dat kunnen veranderen. Ik heb mezelf geleerd om achter die camera vandaan te komen en mezelf te laten zien. Dat ik er ook mag zijn en dat ik ook belangrijk ben.

En dat is wat ik nu het liefste doe, jou hier ook bij helpen. Jezelf te laten zien, trots zijn op jezelf. Jou te laten stralen. Je te laten zien dat jij ook echt mooi bent, van binnen en van buiten!

Ik heb geleerd om zichtbaar mezelf te kunnen zijn en dat kan ik jou ook leren!

Ik heb het vermogen om iemand anders te laten stralen. Dat deed ik vroeger al toen ik secretaresse was, ik wist alles en regelde alles. Maar mijn leidinggevende stond in de spotlicht.  Toen ik ging fotograferen verstopte ik mijzelf achter de camera en zette ik weer de ander in de spotlight. Ik cijferde mezelf vaak weg. Dat doe ik niet meer. Maar ik zorg er nog wel altijd heel graag voor dat de ander minimaal net zoveel kan stralen als ik.

Bianca BFoto (fotograaf Utrecht) duim omhoog alles is okee.

Bianca de Wit van BFoto (fotograaf Utrecht) achter de camera


Fotografie veranderd alles


Mensen denken wel eens dat mijn baan ooit gaat verdwijnen door de hoeveelheid hobby fotografen. Ik denk dat niet. Fotografie verandert alles, een foto versterkt een verhaal, daarnaast beïnvloed het wat we kopen zoals de keuze van onze vakantie, wat we vanavond eten, hoe we ons kleden, maar ook hoe anderen ons zien, enzovoort. Professionele foto’s zullen hier altijd voor nodig zijn.

Team

Maar gelukkig doe ik het niet alleen. In de loop van de jaren heb ik een professioneel team om me heen verzameld waar ik graag en vaak mee samenwerk. Van wie ik weet dat ze werken op een niveau wat aan mijn en jouw eisen voldoet en wat gewoon echt ontzettend leuke mensen zijn om mee samen te werken. Wil je weten wie er in mijn team zit? Kijk hier.

"Mijn werk is heel verschillend maar 
altijd staat de mens centraal."


PS:


Waar ik nog meer van houd? Mijn man en dochter, reizen, lekkere wijntjes, schoenen, veel schoenen, graag met hak en leuke kleurtjes, maar als ik aan het fotograferen ben loop ik het liefst op mijn Nike’s. Verder probeer ik regelmatig te sporten, niet omdat het leuk is, maar omdat het goed is voor mijn lijf, en met mijn onregelmatige werkschema is hardlopen dan een uitkomst, schoenen aan (natuurlijk met een leuk kleurtje) en gaan!

Cappuchino met havermelk en iets lekker erbij, wandelen, lachen, knipogen, hard werken, muziek, theater, mensen om me heen, alleen met een fijn boek onder een dekentje op de bank met een kop thee, kleuren samen met mijn dochter of keihard mee zingen met de radio, dansen. Op kantoor dansen en springen we regelmatig op 'Jump for joy' van 2Unlimited omdat we er blij van worden en om even te ontladen en op te laden.

IMG_1381