Ik vind het belangrijk dat mensen zich 
comfortabel voelen voor mijn camera, en 
dat de foto's een duidelijke sfeer 
uitdragen.

Fotograaf Utrecht_portret fotograaf Bianca de Wit


This is me


Uit diverse persoonlijkheidstesten komt dat ik esthetisch ben. Nou daar kan ik me wel in vinden, ik houd van mooie plaatjes, kleurtjes op elkaar afgestemd, opgeruimde huiskamer met gezellige bloemetjes, enzovoort. Vandaar natuurlijk ook mijn liefde voor fotografie, het is toch geweldig om die mooie beelden vast te leggen zodat we er nog langer en met meer mensen van kunnen genieten.

bianca


Servicegericht


Ongeveer vijftien jaar ben ik secretaresse geweest, of vergelijkbare functies, de een noemt het management assistent, de ander ondersteuner, het maakt niet uit, het komt allemaal op hetzelfde neer. Ik vond het leuk, vooral de servicegerichtheid en het helpen van mensen, dat is echt iets wat in mij zit. Echter na verschillende werkgevers, kon ik het secretaresse trucje probleemloos uitvoeren en dacht ik steeds vaker: “Is dit het nou?” Blijf ik nu zo doorgaan de komende 40 jaar? Het zijn leuke banen, maar gaat dit mij nu echt gelukkig maken? Je kent het vast ook wel zo een moment in je leven waarop je even denkt: “Is dit het nou?”

bwinthewild-6

Bestand 06-01-16 11 57 13


Lach


Ik ging nadenken over wat ik dan wel wilde, ik was altijd secretaresse geweest, en vond dat leuk en ik kon niets anders. Fotograferen deed ik toen al wel, maar alleen hobbymatig, nooit gedacht om daar mijn baan van te maken, dat vond ik veel te onzeker. 

Ik herinner me een dat ik een hele serieuze gebeurtenis aan het fotograferen was voor Amnesty International, mensen waren ontroerd. En ik? Ik stond met een glimlach op mijn gezicht te genieten van de mooie mensen en de gave foto’s die ik aan het maken was.


Kwartje


Dat was voor mij het moment waarop het kwartje viel. Als blijkt dat ik van fotograferen wel echt gelukkig wordt, dan moet ik daar toch iets mee doen?! Dus dat heb ik ook gedaan. Eerst nog met een part-time kantoorbaan ernaast om nog een stukje zeker inkomen te hebben en mijn fotografiewerkzaamheden uit te bouwen.

Ook heb ik in deze fase de fotovakschool afgerond.

Bestand 06-01-16 11 56 14

20140815_BdWP_me_BF0A3847_horizontaal


Genieten


Dat was toen, en nu, nu is het vooral genieten. Van een geweldige job, de vrijheid, de verschillende mensen die ik ontmoet, de leuke locaties waar ik mag werken, de ups-en-dows van het ondernemerschap, ik houd er van.

 

"Mijn werk is heel verschillend maar 
altijd staat de mens centraal."


Fotografie verandert alles


Mensen denken wel eens dat mijn baan ooit gaat verdwijnen door de hoeveelheid hobby fotografen. Ik denk dat niet. Fotografie verandert alles, een foto versterkt een verhaal, daarnaast beïnvloed het wat we kopen zoals de keuze van onze vakantie, wat we vanavond eten, hoe we ons kleden, maar ook hoe anderen ons zien, enzovoort. Professionele foto’s zullen hier altijd voor nodig zijn.

IMG_1381

Bestand 06-01-16 11 54 54


PS:


Waar ik nog meer van houd? Mijn man en dochter, reizen, lekkere wijntjes, schoenen, veel schoenen, graag met hak en leuke kleurtjes, maar als ik aan het fotograferen ben loop ik het liefst op mijn Nike’s. Verder probeer ik regelmatig te sporten, niet omdat het leuk is, maar omdat het goed is voor mijn lijf, en met mijn onregelmatige werkschema is hardlopen dan een uitkomst, schoenen aan (natuurlijk met een leuk kleurtje) en gaan!


Hier ben ik


Hier kun je me onder andere online vinden:

Utrecht Fotograaf portretfotograaf Bianca de Wit BFoto