Fotograaf Utrecht

Mijn pad

BiancaBianca Leave a Comment

Ik lees het boek van Jelle Derckx ‘Verlangen naar minder’ en daarin kwam ik onderstaande quote tegen:

“Jouw pad is jouw richting in het leven. Het is in de meeste gevallen als de energie die je als kind al had en die op dat moment het duidelijkste was. Dat wat je als kind graag deed heeft al veel connecties met jouw pad.”

 

Jelle Derckx Verlangen naar minder mijn pad fotograaf utrecht

 

Ik weet dat fotografie, of werken met beeld mijn pad is. Maar is dat altijd al zo geweest?

 

Ik miste de creativiteit

Op een bepaald moment in mijn leven wilde ik iets meer creatiefs gaan doen naast mijn kantoor baan. Ik zal rond de 27 zijn geweest. Ik was aan het twijfelen tussen binnenhuis architect / interieur stylist of fotografie. Als vriendinnen gingen verhuizen en ik mocht helpen met de inrichting vond ik dat altijd super leuk! En ik kon het ook goed.

 

Maar we weten allemaal wat het is geworden. Wat uiteindelijk de doorslag gaf voor de fotografie weet ik eigenlijk niet.

 

Fotograaf Utrecht - tekenen

Als kind tekende ik graag.

 

In mijn jeugd

Maar hoe zat dat eigenlijk in mijn jeugd? Was ik toen ook al bezig met mooie plaatjes? Want dat is het waar het bij mij om draait, het uiteindelijke plaatje, (het interieur of de foto) moet goed zijn.

 

Op de lagere school wilde ik iets doen met dieren. Maar ja, welk kind vindt dieren niet leuk? Het liefst wilde ik toen naar de land en tuinbouw school. Echter vonden mijn ouders dat een minder goed idee, te weinig carrière mogelijkheden.

 

Tekenende tiener

Toen ik iets ouder was (tiener) tekende ik graag. Ik kan me nog een tekening herinneren van mijn slapende zus op de bank. Ook vond ik mode leuk (zoals zoveel tiener meisjes), dus dacht ik, dan wordt ik modeontwerpster. Tot dat ik er achter kwam dat je bij die opleiding niet alleen maar mag tekenen, maar de kleding ook zelf moet maken en daar had ik geen zin in.

Maar ook hier zie ik toch weer een paralel met mooie dingen maken.

 

Fotograaf utrecht - mode ontwerpster

Als tiener bleef ik tekenen en wilde ik mode ontwerpster worden.

 

Uiteindelijk heb ik gekozen voor een secretaresse opleiding op de MEAO, omdat die opleiding veel talen bood en het reizen begon ook te trekken. Secretaresse bleek een vak wat mij als een goede jas zat en heb ik dus ook heel lang met veel plezier gedaan. Ik heb nu veel baad van alles wat ik in die periode heb geleerd.

 

Mijn pad vervolgd

En nu ik dit schrijf zie ik in eens een nieuwe toekomst droom: reis fotografie!
Wie weet?

 

Volg jij eigenlijk je pad?

 

Fotograaf utrecht tekent

Okee, nog een tekening, omdat ik er toch nog wel een beetje trots op ben.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *