BFoto fotograaf utrecht profielfoto portretfotograaf

Kleding en je profielfoto

Biancaportret tips Leave a Comment

Herken je dat, dat je de volgende dag vroeg op moet staan voor een werkafspraak en dus leg je ’s avonds alvast je kleding klaar. Maar de volgende dag denk je: “Nee, daar heb ik vandaag helemaal geen zin in” en je pakt iets anders uit de kast.

Dat overkomt mij regelmatig, of dat ik iets heel leuk aan heb, maar me er toch niet gelukkig in voel, dan toch maar weer verkleden.

De invloed die kleding heeft

Kleding bepaalt voor een groot gedeelte hoe we ons voelen. We voelen ons vaak heerlijk in dat net nieuw aangeschafte desinger jasje. Kleding bepaalt hoe ik me voel, maar soms draai ik het ook weleens om. Weet ik dat ik me sterker voel op een bepaalde afspraak met een paar mooie hakken, dus doe ik die aan. Kleding kan ervoor zorgen dat je je zelfverzekerder, sterker en slimmer voelt!

Dit noemen we ‘enclothed cognition’, dit is de invloed die kleding heeft op de persoon die die kleding draag.

Hoe kunnen we dit gebruiken?

Zorgen die hoge hakken ervoor dat je je zelfverzekerd voelt?  Voel je je sportief met een poloshirt en juist rebels met een leren jasje? Pas dat toe op de dag die je hebt gepland.

Maar niet alleen bepaalt kleding hoe we ons voelen, het bepaalt ook onze uitstraling. Kleur is van grote invloed, zo kan rood wat agressief overkomen en zegt geel vaak ‘Kijk mij!’, midden grijs is soms weer wat saai.

Welke kleding voor een LinkedIn profielfoto shoot

Dus een pak voor een zakelijke vergadering en een sexy jurk voor een date. Maar wat draag je nou voor je profielfoto shoot?

Tijdens een LinkedIn profielfoto shoot fotograaf ik vanaf de schouders en hoger. Dus mocht je een super fijne broek en sneakers hebben waarin je je heerlijk en zelfverzekerd voelt, maar niet past bij de uitstraling van je bedrijf? Vooral aantrekken, deze zie je niet op de foto.

Draag ook niet seizoensgebonden kleding, in de zomer zie ik veel vrouwen met topjes zonder mouwen, maar deze foto’s zijn in de winter niet echt representatief. Laat ook je gekke patronen en motieven thuis, dit kan namelijk nogal afleidingen van je gezicht. Maar is dat nu net jouw powerkleding stuk, neem het dan vooral wel mee! We kunnen het altijd proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *