Fotograaf Utrecht - Instragram - BFoto

Jij kan het ook!

BiancaFoto tips Leave a Comment

Je beseft het wellicht niet altijd, maar je kan het echt zelf!

Ik snap het ook wel, want de ontwikkelingen zijn zo gigantisch hard gegaan, dat we snel vergeten hoe het ‘vroeger’ was. Ook was ik ‘vroeger’ nog geen fotograaf in Utrecht en had ik een kantoor job, toch had ik al wel een zwak voor foto’s en had ik altijd een compact fotocamera bij me, standaard uitrusting in mijn tas, zo eentje met een rolletje, en later digitaal.

Voor die tijd (voor mijn tijd) was het nog ingewikkelder om te fotograferen, het koste tijd, inspanning, kennis en geld en de apparatuur was veel groter en zwaarder.

Als je een mooie foto had kon je deze (laten) afdrukken op fotopapier of een dia. Die kon je meenemen ergens naar toe om te laten zien… Ja, meenemen en face-to-face laten zien dus.

Pola love by Ben Seideman @Flickr.com

Pola love by Ben Seideman @Flickr.com

 Weet je nog?

En nu? Nu heb je een apparaatje bij je dat ervoor zorgt dat je altijd foto’s kan maken. Waar je allerlei apps op kunt zetten die alles nog veel makkelijker maken, waarmee je de foto’s op dat zelfde apparaatje ook kunt nabewerken als je dat wilt. En je kan de foto’s meteen delen met je familie en beste vrienden of zelfs als je dat wilt met een miljoenen publiek!

Je kunt jou visie laten zien, jouw verhaal vertellen en daar hoef je niet goed voor te kunnen schrijven. Met jouw foto’s kun je ontroeren, informeren, verkopen, inspireren en nog veel meer. Alleen met dat apparaatje wat je bij je bij je hebt en met de foto’s die je daarmee maakt.

DSC_0391_1_1 DSC_0250_1_1 IMG_20141003_150609 IMG_20140908_155432

Denk bijvoorbeeld aan Jamie Oliver (ja, ik houd van lekker eten) op zijn instagram kanaal inspireert hij mensen om anders te eten, gezonder. Check maar eens, hele mooi foto’s!

Dat kun jij ook!

Nu hoef je geen foto’s te maken van je eten (hoewel dat wel heel populair is), maar je kunt wel je verhaal vertellen in foto’s. Iedereen laten zien wat jij belangrijk vindt en wat jij ziet!

En, je hebt een smartphone, dus het is zo makkelijk en geen excuus om het niet te doen.

Zie je wel, ik zei het het al: jij kan het ook!

Je moet alleen nog beginnen, en dat is eigenlijk het makkelijkste van allemaal. Pak je telefoon en begin. Maak geen groots plan vooraf, maar begin gewoon en deel, dan komt het vanzelf.

In mijn boek ‘Jouw bedrijf in the picture‘ ga ik je helpen om je bedrijf nog beter te profileren door het gebruik van foto’s. Maar wacht daar niet op, start nu alvast met het delen van jouw verhaal en dan kunnen we dit later samen nog finetunen, de rest volgt vanzelf!

Ik ben heel benieuwd!

Groet,
Bianca
(Fotograaf Utrecht)

PS: volgende keer zal ik wat meer vertellen over hoe je je foto’s makkelijk en snel kan bewerken op je telefoon, houd dus mijn volgende mail in de gaten.

PS 2: Wil je toch nog iets meer geïnspireerd worden? Stuur en mail evn vraag om mijn gratis uitgebreide digitale handboek voor creativiteit. Ik mail het je graag toe, helemaal gratis!

IMG_20141111_084905 IMG_20140912_154619

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *