Fotograaf Utrecht - evenement fotograaf - portretfotograaf

Het belang van fotografie

BiancaFoto tips 1 Comment

Waarom is fotografie eigenlijk zo belangrijk? Fotografie verandert alles om ons heen. Het verandert wat we willen, het verandert wat we zien, waar we heen willen, wat we ons herinneren.

Hoe? Simpel!

Overal om ons heen zien we foto’s, in tijdschriften, op de zijkant van de bus, internet, enzovoort. En deze foto’s beïnvloeden ons continu, een paar voorbeelden:

 

Wat willen we?

Heb je ook zo een zin in een lekker stukje gegrilde zalm bij het eten vanavond of heb je die overheerlijke nieuwe chocolade al geproefd? Grote kans dat je dat ergens op een reclame hebt gezien en het de volgende keer als je in de super markt mee neemt.

 

Waar willen we heen?

Ik laat foto’s vaak zelfs bepalen waar ik heen ga op vakantie, vaak bedenk ik globaal een locatie en dan ga ik zoeken op internet. Aan de hand van foto’s bedenk ik dan of ik daar wel of niet heen wil. Vaak laat ik me overhalen door mooie witte stranden en blauwe zeeën. Waarvan ik niet eens had geweten dat ze op die locatie waren als ik er geen foto’s van had gezien.

Herinneringen

Foto’s helpen ons ook om het verleden te herinneren, blader een oud fotoboek door en luister naar hoe vaak je jezelf hoort zeggen ‘o ja’.

 

Hoe we elkaar zien

Ook veranderd fotografie hoe anderen ons zien. Als ik een afspraak heb met iemand die ik nog niet ken, zoek ik deze vaak eerst even op het internet op. Zo kan ik vaak een aardig beeld vormen.

Dus hoe mensen jou zien, hangt af van hoe jijzelf presenteert op internet.

 

Hoe en wanneer merk jij het belang van fotografie?

Comments 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *