Drie maanden Zuid Amerika!

BiancaBianca

Fotograaf Utrecht around the world

In 2011 hadden mijn partner en ik de kans om er samen drie maanden op uit te gaan! De reisbestemming was snel bekend: Zuid Amerika. Het was geweldig! Wat een ervaring om zo lang weg te zijn, al die verschillende mensen te ontmoeten en andere culturen, ik houd er van. Heerlijk om drie maanden lang echt te genieten van het leven en “nergens” over na te denken.

Profesionele (reis) apparatuur van fotograaf Utrecht

Qua fotografie apparatuur en accessoires heb ik in ieder geval niets gemist die maanden, gelukkig maar, want mijn koffer zal al telkens aan zijn maximum gewicht. Drie maanden naar een vreemd land, mooie natuur, nieuwe steden, andere culturen. Dat is nog eens iets anders dan fotograferen in Utrecht! Mijn Canon 5D II met een groothoeklens (16-35mm) en een zoomlens (70-200mm) plus extender hebben de meest geweldige foto’s geschoten. Tijdens het vliegen houd ik mijn camera en lenzen altijd bij me in mijn handbagage, deze is gelukkig niet een keer gewogen, maar het statief en soms ook mijn flitster gingen in de koffer.

In ‘the middle of nowhere’ van Bolivia heb ik geëxperimenteerd met sterrenfotografie en dus lange sluitertijden. Het hiervoor speciaal aangeschafte statief Joby Gorillapad Focus met balhoofd was hier perfect voor. Hij kon mijn camera met zoomlens perfect dragen en is toch klein en licht om mee te nemen. En wat een geweldige sterrenhemels in Bolivia. Erg belangrijk bij sterrenfotografie is toch wel dat je geen omgevingslicht hebt en zelfs in de kleine dorpen van Argentinië had ik daar wel last van.

Deze fotograaf reist van Utrecht naar….

Hadden we vooraf onze reis nog niet helemaal uitgestippeld, we zijn in totaal in vijf verschillende landen geweest. We zijn begonnen aan de kust van Brazilië, waar je de sportfotografie erg goed kan beoefenen met alle fantastische kitesurfers daar. Daarna zijn we anderhalve maand in Argentinie geweest: steden, wijnstreken en natuur, Argentinië heeft het allemaal. Bolivia is toch echt het meest fotogenieke land wat ik ooit ben tegengekomen. Wat een prachtig mooi land en staat nu voor altijd in mijn geheugen! Aan het eind van ons Zuid Amerika avontuur zijn we nog naar de kust van Colombia geweest en dat is zoals een Caribisch land hoort te zijn, oud, mooi, veel muziek en aardige mensen. Als kers op de appelmoes hebben we onszelf nog verwend met een weekje New York, die stad is zoals je hem verwacht: groots en overweldigend. En dan tenslotte weer naar Utrecht, waar deze fotograaf zich uiteindelijk toch weer echt thuis voelt.

Wil je meer weten van de dienstverlening van Fotograaf Utrecht?