Succesvolle profielfoto’s volgens fotograaf Utrecht

Biancaportret tips Leave a Comment

Als professional is het belangrijk om jezelf goed te laten zien. Voor een afspraak trek je wellicht je nieuwe jasje en nette schoenen uit de kast. Maar ook digitaal is het van belang om jezelf van je beste kant te laten zien.

Eerste kennismaking

Wanneer ik zelf iemand inhuur wil ik graag zien met wie ik te maken heb en graag al voordat ik een afspraak maak met diegene. Als ik dan op zijn of haar website of op LinkedIn geen profielfoto kan vinden ben ik al geneigd om verder te zoeken naar iemand anders. De eerste kennismaking vindt steeds vaker digitaal plaats, en op LinkedIn kijk je vaak eerst naar de foto en dan pas naar de naam.

Portretfotograaf studio witte achtergrond Utrecht BFoto

Mensenwerk

Mensen doen het allerliefst zaken met mensen, dat is persoonlijk en voelt vaak vertrouwd. We willen persoonlijk behandeld worden niet als een nummertje. Dus willen we een gezicht bij een bedrijf, iemand die ons het gevoel geeft dat we er toe doen. En voor een eerste indruk, maar ook voor een herkenning naderhand is een goede profielfoto essentieel.

Portretfotograaf studio zwarte achtergrond Utrecht BFoto

Vertrouwen wekken

Veel mensen schrijven blogs, plaatsen presentaties op hun website of animaties, maar vergeten vaak een goede profielfoto en juist door die profielfoto heeft jouw tekst nog meer impact. Als je een profielfoto plaatst die vertrouwen wekt en waardevolle informatie geeft in je blog dan heb je je toekomstige klant al voor de helft voor je gewonnen.

Portretfotografie op locatie Kirsten BFoto

Waardevol

Foto’s die voor jou waardevol zijn (vaak zijn deze maakt op vakantie) zijn helaas niet altijd de beste foto’s, ook al zie je er wellicht heel ontspannen en uitgerust uit.

Het is belangrijk dat je op je profielfoto in de camera kijkt, dus dat je de mensen aankijkt die naar je foto kijken. Iemand in de ogen kunnen kijken wekt vertrouwen. Daarnaast leidt alles wat er niet toe doet af, zoals die palmboom op de achtergrond, de zonnebril in je hand, dat zijn zaken die er allemaal niet toe doen op je profielfoto. Of wellicht heb je je vriend of vriendin van de foto afgesneden en zie je nog net en halve arm in beeld.

Portretfotograaf buiten Utrecht BFoto

Cameravrees

Mensen kiezen toch vaak voor een vakantiefoto als portretfoto omdat zij cameravrees hebben. Zodra de camera op hen gericht is verstijfd men en gaat men ‘poseren’. Bijna niemand die voor een camera staat voelt zich meteen vertrouwd genoeg om met de camera te ‘spelen’. Hiervoor heb je coaching en begeleiding nodig van de fotograaf. Het goede nieuws is wel dat iedereen dit kan! Van iedereen is een succesvolle profielfoto te maken.

BFoto Portretfotograaf studio witte achtergrond

En nu?

Kijk nog eens goed naar je eigen profielfoto, wellicht kun je deze nog beter maken door de uitsnijden te wijzigen waardoor de compositie beter wordt of kom je binnenkort langs om een nieuwe foto te laten maken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *