Fotograaf Utrecht Bedrijfsfotograaf voor al uw evenementen, bedrijfsfoto's en portretten

Amsterdam International Fashion Week

BiancaPortfolio

Het evenement: AIFW door de ogen van Fotograaf Utrecht

Vorig jaar was ik voor het eerst bij de Amsterdam International Fashion Week aanwezig. Nieuwsgierig hoe het er daar aan toe gaat? Hieronder geef ik je een kijkje in de wereld van de persfotografie!

Voor de pers heeft de organisatie een speciale perskamer ingericht welke van alle gemakken is voorzien, tafels met voldoende stopcontacten voor alle laptops, internet en allerlei versnaperingen zoals koffie, thee, appels, noedels e.d. Tussen de shows door kun je je hier prima vermaken, meteen verwerken van je foto’s of even bij kletsen met je vak-collega’s.

Deze hele dag waren er acht shows gepland, de fotografen mochten een kwartier voor aanvang van de show hun plaatsje innemen nog voordat het publiek de zaal in mocht. Dus bij elke show stonden alle fotografen een kwartier voor aanvang klaar bij een tochtige deur, te wachtten en je wilde er ook echt wel op tijd staan, want hoe verder je vooraan in die rij staat, hoe eerder je binnen bent en hoe beter je plekje is op het fotografen-podium. Nu begonnen vrijwel alle shows fashionably late, dus een kwartiertje wachten werd meestal langer. Gaat de deur eenmaal open, snel naar binnen en je plekje bemachtigen, camera klaarzetten en dan kun je daar niet meer weg want
je moet je net veroverde plekje blijven beschermen.

De catwalk: wat een evenement!

Op de catwalk gebeurde er dan nog van alles, mensen van de organisatie controleren de catwalk en maken die schoon, dus stonden we weer te wachten. Dan gaan de deuren open voor het publiek en als die allemaal zitten dan begint de show vrij snel.

De show is een genot om naar te kijken en om foto’s van te nemen, allemaal mooie mensen in de mooiste creaties. Soms is het licht van een show heel creatief en mooi, maar voor fotografen alles behalve ideaal. Dat zet je als fotograaf weer even op scherp, om toch je best te doen mooie foto’s te maken. Na afloop van de show is er weer even tijd om naar de perskamer te gaan, wat te drinken of te eten en een tijdje later start weer de volgende wervelende show.

Totaal heb ik acht modeshows mogen meemaken en verder eigenlijk vooral heel veel gewacht.
Toch wel een geweldige dag om te ervaren,  vooral natuurlijk voor de fashion minded onder ons. Al met al een evenement dat de mooite waard was en erg leuk te kunnen bezoeken als Fotograaf Utrecht / Bianca de Wit Photography.