Fotograaf Utrecht: zakelijk portret op locatie in het bos.

Er aardig uitzien op je profielfoto: waarom en hoe

Biancaportret tips Leave a Comment

Waarom het belangrijk is om er aardig uit te zien op je profielfoto en hoe doe je dat

Veel mensen onderschatten het belang van er ‘likable’ (aardig) uit te zien op je LinkedIn profielfoto. Sommigen denken zelf dat het beter is om er slim en kundig uit te zien.
BFoto Portretfotografie studio zwarte achtergrond
Hier een quote uit The Wall Street Journal:

Likable people are more apt to be hired, get help at work, get useful information from others and have mistakes forgiven. A study of 133 managers last year by researchers at the University of Massachusetts found that if an auditor is likable and gives a well-organized argument, managers tend to comply with his suggestions, even if they disagree and the auditor lacks supporting evidence.

En er zijn meer onderzoeken die dit bevestigen. Onderzoeken van Harvard Business School geven aan dat mensen die overkomen als competent maar niet ‘warm’ de kans op een baan aanzienlijk verkleinen. Dus is het belangrijk er aardig uit te zien. Maar hoe doe je dat? Dat is geen kwestie van geluk of ‘zo ben ik nu eenmaal’. Maar je kunt er echt zelf wat aan doen.

Lach!

BFoto Portretfotograaf studio witte achtergrond Jeroen

Wees voorzichtig met je gezichtsuitdrukkingen, wil je streng overkomen? Niet doen, anderen pakken dit anders op dan jij het bedoelt. Wist je bijvoorbeeld dat je anders naar je eigen portretfoto kijkt dan iemand anders. De ander ziet dus letterlijk iets anders dan jij en grote kans dat de kijker jouw intentie van de foto dus ook niet mee krijgt. Jij denkt misschien dat je er ‘serieus’ uitziet, maar de ander kan denken, ‘verveeld’ of ‘agressief’.

Neutraal kijken, dus niet lachen, werkt op deze manier, deze foto’s kunnen op 1.000 verschillende manieren geïnterpreteerd worden.

Dus lach, een lach zal altijd een positief effect hebben op de kijker.

Maak oogcontact!

Portretfotograaf studio witte achtergrond Utrecht BFoto

Door oogcontact te maken, geef je de kijker de kans om een persoonlijke connectie te maken.

Het juiste licht

Fotograaf Utrecht portret buiten BFoto

Geen recruiter heeft ooit gezegd ‘die gozer in het donker ziet er super aardig uit’. Daarnaast kunnen schaduwen in je gezicht ook weer voor de verkeerde interpretatie van je foto zorgen en kun je toch ineens ‘griezelig’ overkomen, zelfs als je lacht.

Maak je zelf een foto? Natuurlijk licht bij een raam is altijd heel mooi. Kies een moment waarop het zon niet direct naar binnen schijnt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *