Utrecht Fotograaf - portret fotograaf - evenement fotograaf

De 3 beste fotografie apps voor je mobiele telefoon

BiancaSmartphone fotografie Leave a Comment

Er zijn tegenwoordig veel foto-apps (applicaties) voor je smartphone in omloop. Ik heb voor vandaag mijn drie favoriete apps uitgekozen om daar iets meer over te vertellen.

Instagram

Instagram is een soort Facebook, maar dan alleen voor foto’s (en korte filmpjes) en alleen op je smartphone. Maar ook op Instragam kun je mensen volgen (vrienden en (on)bekenden mensen), en kan jij gevolgd worden. Je kunt een foto maken met de app of er een uit je album kiezen. En deze kun je mooier, bijzonderder maken met allerlei filters en lijstjes.

Instagram is erg leuk om te doen, omdat je de foto’s van anderen kunt zien, mensen kunt volgen die leuk vindt en zo op de hoogte blijft.  Als je net als ik een hondenliefhebber bent, moet je echt ‘harlowandsage’ gaan volgen. Via dit intagram account worden er regelmatig mooie foto’s en ontzettend grappig filmpjes van deze honden geplaatst. Niet voor niets dat zij erg veel volgers hebben.

Snapseed

Net als met Instagram kun je met snapseed een foto maken en/of een bestaande foto bewerken. Maar bij Snapseed gaat het vooral om het bewerken en niet om het delen en volgen.

Je kunt met deze app handmatig allerlei handelingen doen, zoals aanpassen van de helderheid, het contrast, de verzadiging, dit kan ook zelfs op een gedeelte van de foto. En telkens kun je aangeven hoeveel contrast of helderheid je wilt toevoegen of juist afnemen. Tevens kun je de foto rechtzetten en bijsnijden. Ook kun je foto’s een oud of verweerd uiterlijk geven en natuurlijk kun je ook weer kiezen voor een lijstje om je foto’s.

Fotograaf Utrecht op het strand

Deze foto heb ik vorige week op het strand gemaakt mijn mobiele telefoon en daarna met Snapseed bewerkt. Allereerst heb ik hem iets lichter gemaakt, de kleuren meer verzadigd en wat warmte toegevoegd. Daarnaast omdat ik het strand niet te geel wilde hebben, maar de lucht wel graag zo blauw mogelijk, heb ik alleen de lucht nog meer verzadigd. Hieronder het resultaat.

Fotograaf Utrecht op het strand

Snapseed is eigenlijk mijn favoriete fotobewerkingsprogramma op mijn mobiele telefoon. Vooral omdat er zoveel mogelijkheden zijn. Door al deze mogelijkheden snap ik ook dat het een drempel kan zijn om deze af te gebruiken.

Wil je graag een paar snelle tips en trucs van me ontvangen, laat dat dan weten hieronder, wellicht ontvang je die dan binnenkort in je mailbox.

Pxlr-o-matic

Deze app is vooral uniek door het aantal effecten en filters wat je over de foto heen kunt leggen. Je hebt letterlijk de beschikking over honderden opties. Eerst kun je de foto wat meer kleur geven of oud laten lijken, of een ander leuk effect geven, creatief, zacht, enzovoort.

Daarna kun je nog een leuk filter op je foto heen leggen. Waardoor het bijvoorbeeld lijkt of je foto op papier of canvas is afgedrukt, of je geeft wat vuurwerk aan je foto, er zijn standaard teksten en afbeeldingen waarvoor je kunt kiezen. Je kan je foto er zelfs als een retro poster uit laten zien. En tenslotte kan er natuurlijk ook nog een leuk lijstje omheen doen.

De mogelijkheden zijn echt eindeloos!

Fotograaf Utrecht aan het werk

Deze foto heb ik nabewerkt met Pxlr-O-matic, als eerst heb ik er een filter over gelegd dat de kleuren verzadigd en waardoor het gras dus nog groener wordt en daarna heb ik er ook nog een filter met zonnestralen aan toegevoegd. Dit is een foto van mijn werkplek toen ik mijn boek aan het schrijven was, het was daar zo rustig. Ik kon me goed concentreren en de woorden vlogen mijn scherm op.

 

Wat is jouw favoriete fotografie app?

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *