Betrouwbaar overkomen op je portretfoto

Biancaportret tips Leave a Comment

Ik heb vaker geschreven over het belang van goede portretfoto’s. Dat ging dan over de juiste manier om je portret foto in te zetten en tips om je voor te bereiden op de shoot en hoe te poseren voor een camera.

Nu las ik onlangs een artikel waarin was onderzocht hoe je er voor kan zorgen dat je betrouwbaar over komt op een foto en dit deel ik natuurlijk graag!

Portretfotograaf studio witte achtergrond Utrecht BFoto

Je online profielfoto is vaak je eerste contact met mogelijke klanten en opdrachtgevers en deze profiel foto kan er soms voor zorgen dat je een totaal verkeerde indruk achter laat.

Betrouwbare portretfoto: zo doe je dat!

Dit onderzoek richtte zich vooral op de afstand tussen de fotograaf en het model tijdens het maken van de foto. Het blijkt dat als de fotograaf te dicht bij (dichterbij dan 60 cm) dat de persoon op de foto overkomt als onbetrouwbaar.

Daarentegen komen personen op een foto die zijn gemaakt vanaf een afstand van ongeveer 2 meter betrouwbaarder, competenter en aantrekkelijker over.

Natuurlijk houd ik hier ook altijd rekening mee als je bij mij in de studio komt!

BFoto Portretfotograaf studio witte achtergrond Jeroen

Ik zorg je dat je je op je gemak voelt als we de foto’s gaan maken. Dat we elkaar eerst even leren kennen tijdens een kopje koffie of thee. En dat betekend natuurlijk ook dat ik niet met mijn camera in je persoonlijke ruimte kom.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van een portretfoto? Kijk dan hier.

Lees het hele onderzoek hier.

Wat vindt jij belangrijk waar een fotograaf rekening mee moet houden als je een portretfoto laat maken? Laat het me hieronder weten:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *