BFoto Headshot studio Lilli

5 onmisbare tips voor een goede profielfoto

Biancaportret tips, Uncategorized Leave a Comment

In deze tijd waarin we steeds meer online zijn, lijkt een goede profielfoto voor je on- ėn offline business nog belangrijker. Waarom? Voor die eerste indruk natuurlijk! Ik deel vrijblijvend 5 tips voor jouw ideale profielfoto. De eerste keer dat je iemand ziet is meestal online. Denk aan LinkedIn, Instagram of Facebook. Natuurlijk hebben we nog steeds de offline (netwerk) …

Powerdressing voor een LinkedIn profielfoto

BiancaUncategorized

5 MEEST GEMAAKTE KLEDING MISSERS BIJ EEN PROFESSIONELE LINKEDIN PROFIELFOTO GASTARTIKEL DOOR TRUDY NABUURS Ken je dat gevoel? Je staat ´s morgens voor de kledingkast en overweegt wat je moet dragen voor de fotoshoot? Na het lezen van deze blog maak jij de veel gemaakte missers nooit meer. Wat te dragen tijdens een fotoshoot kan een struggle zijn. Zeker wanneer het …

Visual story telling, wat is dat eigenlijk?

BiancaFoto tips Leave a Comment

‘Een beeld zegt meer dan 1000 woorden’ of ‘ Ik ben heel visueel ingesteld. Dat heb je vast wel eens gehoord. Cliché of niet; cijfers spreken voor zich: Tekst voorzien van relevant beeld krijgt 94% meer vieuws. Tweets met beelden worden 150% meer geretweed. 90% van alle informatie die in ons brein wordt omgezet, is visueel. Je herinnert je vaak …

Ik ben enorm gefrusteerd!

Biancaportret tips Leave a Comment

Ik ben enorm gefrustreerd! Ik ben fotograaf en dat is zo enorm frustrerend! Al 10 jaar fotografeer ik mensen en wat ik daarvoor terugkrijg? ‘O nee, ik kan niet naar mezelf kijken.’ ‘Mijn neus is mega.’ ‘Mijn ogen staan scheef.’ ‘Ik zie er zo oud uit, kijk dan al die rimpels.’ Is het nou echt zo moeilijk om blij te …

BFoto fotograaf utrecht profielfoto portretfotograaf

Kleding en je profielfoto

Biancaportret tips Leave a Comment

Herken je dat, dat je de volgende dag vroeg op moet staan voor een werkafspraak en dus leg je ’s avonds alvast je kleding klaar. Maar de volgende dag denk je: “Nee, daar heb ik vandaag helemaal geen zin in” en je pakt iets anders uit de kast. Dat overkomt mij regelmatig, of dat ik iets heel leuk aan heb, …

Fotograaf Utrecht portretfotograaf

Ben jij benaderbaar?

BiancaLikable Leave a Comment

Inmiddels werk ik al weer ruim 10 jaar als fotograaf. De mensen die mij wat langer kennen weten dat ik daarvoor secretaresse was. De tweede plaats die een secretaresse heeft beviel mij goed en dus ook het fotograferen. Mij niet meer kunnen verschuilen achter een manager, maar wel achter een camera paste mij prima. Maar dat klopt inmiddels niet meer. …

Dank je wel 2018!

BiancaPortfolio Leave a Comment

Bedankt! Bedankt voor alle gave opdrachten, voor de mooie beelden die ik mocht vastleggen, voor de glimlachjes, voor de bulderlachen en voor de serieuze blikken. Bedankt voor de inspiratie, voor het vertrouwen, voor de samenwerking! Kijk hier wat ik in 2018 allemaal heb uitgespookt of eigenlijk vastgelegd: Bedankt 2018!

BFoto Utrecht Fotograaf portret op locatie Bente

Utrechts Kracht: Bente

BiancaKracht Leave a Comment

Hahahahahahaaaaaaa, haar gierende lach werkt aanstekelijk en sommige mensen kijken om in het café waar we zitten in Amelisweerd, nieuwsgierig naar de vrolijkheid die ze uitstraalt. ‘Mijn lach is door de jaren heen wel veranderd hoor. Hij is veel uitbundiger geworden. Echt lachen is best een uitdaging. Daar moet je je namelijk voor openstellen, het is heel persoonlijk en dichtbij.’ …

Fotograaf Utrecht

Mijn pad

BiancaBianca Leave a Comment

Ik lees het boek van Jelle Derckx ‘Verlangen naar minder’ en daarin kwam ik onderstaande quote tegen: “Jouw pad is jouw richting in het leven. Het is in de meeste gevallen als de energie die je als kind al had en die op dat moment het duidelijkste was. Dat wat je als kind graag deed heeft al veel connecties met …

Werk jij met zakelijk beeld? Hier wordt je blij van!

BiancaFoto tips

Werk jij zakelijk met foto’s? Dan ga je hier heel blij van worden! Mailchimp heeft een super handige cheat sheet om beeld te gebruiken voor je bedrijf. Het helpt je onder andere bij deze vragen: Hoe kom je aan foto’s. Welke foto past er bij wat jij wilt. Welk formaat moet je gebruiken voor je Instragram foto’s? Hoe selecteer je …

Utrechts Kracht: Nienke

BiancaKracht Leave a Comment

Voordat ik naar Nienke ga heb ik haar LinkedIn profiel bekeken. Wauw! Zij is in mijn ogen een echte carrièrevrouw. Mooie corporate loopbaan en nu al een paar jaar een eigen topbedrijf. Nienke is een begrip in Nederland als het gaat om klantbeleving. Ik voel me een beetje geïntimideerd om als kleine zelfstandige zo een powervrouw te gaan interviewen.   …

Utrecht Fotograaf Kracht portretfotografie Iris Barzilay

Utrechts Kracht: Iris

BiancaKracht Leave a Comment

Iris is verhalenverteller, en dat vind ik best spannend. Iris helpt mensen met het vormgeven van hun verhaal en nu ga ik haar interviewen en haar verhaal vertellen. Zal ik het wel net zo mooi kunnen verwoorden als dat ze zelf kan? Gelukkig is het een superfijn gesprek, buiten op een terras in Den Haag. Iris vertelt veel, veel te …

Utrechts Kracht: Willemien

BiancaKracht Leave a Comment

Ik kom binnen op het kantoor van Willemien, en ben meteen onder de indruk: lekker ruim, licht, aan het water en met een mega flitser in de hoek waar menig fotograaf van gaat kwijlen, waaronder ik. Ze werkt dan ook veel samen met fotograferen, wat mij ook wel weer wat onzeker maakt, wat zal ze van de foto’s vinden die …

Wauw! Wat een transformatie!

BiancaBianca Leave a Comment

Ik heb de laatste tijd wel vaker persoonlijke dingen gedeeld, gewoon omdat dat nu bij mij past, om te delen. Lees hier bijvoorbeeld mijn verhaal, of hoe ik gewoon ik ben.   Heb je dit gelezen, of ken je mij een beetje, dan weet je, dat ik de afgelopen 12 jaar een enorme transformatie ben doorgegaan. Ik werkte ooit als secretaresse op …

Utrechts kracht: Judy

BiancaKracht Leave a Comment

Ik ontmoet Judy op een locatie in Utrecht die ik graag nog eens wilde bezoeken, namelijk Lou Oudenoord. Dit een oude school, waar nu tijdelijk diverse bedrijven in zijn gevestigd, waaronder Beleef Kindercoaching van Judy.   De afgelopen jaren is er heel veel gebeurd in het leven van Judy. De liefde gevonden, verhuisd van Amsterdam naar Utrecht, moeder geworden, ontslagen …

Zo straal je zelfvertrouwen uit

Biancaportret tips Leave a Comment

Een artikel over zelfvertrouwen, bijna een beetje lachwekkend dat ik dat schrijf. Vindt ik zelf, zegt dat stemmetje in mijn hoofd. Want wie ben ik nu helemaal? Wel ervaringsexpert dat wel. Niet in zelfvertrouwen, wel in onzekerheid.   Ken je dat ook die stemmetjes? Bij mij zeiden ze altijd: Ik mag geen fouten maken Alles moet goed zijn Ze vinden …

Utrechts kracht: Jindra

BiancaKracht Leave a Comment

Presteren, veel leren en doorzetten, dat is Jindra. Zeker toen ze jonger was vergeleek ze zichzelf veel met anderen. Ze wilde niet onder doen en erbij horen. Ook vond ze dat ze zelfstandig moest kunnen zijn. Vrijheid kwam daar later ook bij.   Vanuit haar geboorteplaats op de Veluwe nam ze eind middelbare school regelmatig de trein naar Utrecht. Ze …

Utrechts Kracht: Hermine

BiancaKracht Leave a Comment

Hermine en ik kenden elkaar nog niet. Een wederzijdse kennis, Babette, heeft ons geïntroduceerd. Het was een leuk gesprek: informeel, open, veel lachen en chocolade, heerlijk! Wat Hermine typeert, is dat ze heel direct is, zo vraagt ze mij binnen 5 minuten naar mijn leeftijd.   Curaçao heeft een grote plaats in haar leven. Haar vader is Antilliaans en in …

Mijn verhaal

BiancaBianca Leave a Comment

Het is oudejaarsavond, 2002 / 2003. Ik vier dit bij een vriendin, en veel andere mensen, vrienden van haar. Ik zit op de bank, in de hoek. Rond te kijken, terughoudend, best leuke mensen volgens mij, maar…. Maar wat zouden ze van mij zeggen, zouden ze mij wel leuk vinden?   Ik blijf maar lekker veilig hier zitten in dit …

Utrechts Kracht Gilleske Yogaya BFoto prortretfotografie op locatie

Utrechts Kracht: Gilleske

BiancaKracht 2 Comments

  Gilleske Kreijns, is gescheiden en heeft een zoon van 11 jaar die ze samen met haar ex opvoedt. Ze werkt als yogadocent en redacteur / schrijver en is auteur van het boek Ontspannen voor beginners. Gilleske heeft Engels in Utrecht gestudeerd en is daarna niet meer uit onze mooie stad vertrokken.   Het is niet zo raar dat Gilleske …

Fake it till you make it, of je authentieke zelf

Biancaportret tips Leave a Comment

Je toekomstige ik of je huidige ik Onlangs maakte ik de portretfoto’s van een coach. Een geweldige locatie was hiervoor uitgezocht, eentje die helemaal paste bij de doelgroep. Het key woord van de shoot was stoer, ze wilde tenslotte stoer over komen, zodat haar potentiele klanten vertrouwen in haar zouden hebben, vertrouwen dat zij de klus kan klaren. Gaandeweg de …

Utrechts Kracht: Rina

BiancaKracht

Rina, geboren en nog steeds wonend in Utrecht, werkt als choreograaf, (trainings)actrice, NLP-coach en meditatiedocent. Onder de vlag van haar bedrijf Raspberry Bloom Performance Art, ontwikkelt (en geeft) ze workshop- en trainingsprogramma’s op het gebied van dans/beweging, theater en meditatie. Het meest gave aan wat Rina doet in mijn ogen, is dat ze meditatie- en mindfulnesslessen geeft aan kinderen op …

Utrechts Kracht

BiancaKracht

Kracht is een woord wat ik ineens veel tegenkom dit jaar. Wat betekent kracht voor mij? Lef, sterk (niet alleen fysiek, maar juist mentaal), maar ook samen doen (samen werken, samen leuke dingen, samen sterk zijn), maar ook gezondheid. Kracht is zoveel. Onzekerheid overheerste Als ik naar mezelf kijk, ben ik van ver gekomen en vind ik mezelf nu veel …

Fotograaf Utrecht

Ik ben gewoon ik. Ben jij dan gewoon jij?

BiancaBianca 2 Comments

Evenementfotograaf Toen ik begon met fotograferen vond ik vooral het vastleggen van evenementen leuk, nu weet ik ook waarom, namelijk omdat ik me bij evenementen achter mijn camera mag verbergen, ik kan mijn camera letterlijk gebruiken als muurtje. Bij evenementen is het de bedoeling dat je als fotograaf onzichtbaar op de achtergrond aanwezig bent, en eigenlijk vond ik dat altijd …

Zo bedenk je makkelijk ideeeen

BiancaFoto tips Leave a Comment

Sommige mensen komen altijd met leuke en creatieve ideeen. Hoe doen ze dat? Jij kunt het ook! James Altucher is onder andere ondernemer, schrijver, podcaster, schaker, spreker. Hij is iemand met veel ideeen, hij heeft zichzelf daarin getraind, op zijn website deelt hij informatie en tips. Hier alvast 1 tip: Bedenk iedere ochtend tien ideeën De onderwerpen waar James ideeën …

Fotograaf Utrecht: even persoonlijk

Even persoonlijk

BiancaBianca Leave a Comment

Misschien is het je al wel opgevallen dat ik dit jaar nog niet zoveel heb geschreven.  Behalve een paar weken geleden nog een leuk artikel waarom het belangrijk is om er aardig uit te zien op je profielfoto. Fotograaf Utrecht wordt persoonlijk Tijdens het brainstormen wat ik je dit keer wilde vertellen, bedacht ik me dat ik eigenlijk wel eens wat …

Fotograaf Utrecht: zakelijk portret op locatie in het bos.

Er aardig uitzien op je profielfoto: waarom en hoe

Biancaportret tips Leave a Comment

Waarom het belangrijk is om er aardig uit te zien op je profielfoto en hoe doe je dat Veel mensen onderschatten het belang van er ‘likable’ (aardig) uit te zien op je LinkedIn profielfoto. Sommigen denken zelf dat het beter is om er slim en kundig uit te zien. Hier een quote uit The Wall Street Journal: Likable people are …

Fotograaf Utrecht - bedrijfsfotografie

David de Cock over het belang van fotografie

BiancaFoto tips Leave a Comment

Iedereen kent waarschijnlijk David de Cock en Arjan Vergeer van 365 dagen succesvol. Samen trainen ze jaarlijks duizenden mensen over hoe ze zichzelf en hun omgeving duurzaam succesvol en gelukkig kunnen maken. Tevens schrijven ze boeken en geven ze seminars over dit boeiende onderwerp. Het belang van fotografie David heb ik een paar vragen mogen stellen over fotografie voor zijn …

Fotograaf Utrecht - zakelijk portret in de studio zwarte achtergrond - portretfotograaf

De beste profielfoto tips

Biancaportret tips Leave a Comment

Als je een ondernemer of professional bent, dan ben je ongetwijfeld actief op diverse social media. Je profiel foto is dan heel belangrijk en deze heeft een zakelijk karakter. Je wilt dat mensen die jouw foto zien, je als prettig ervaring. Deze tips kunnen daarbij helpen: Uitsnede De profielfoto neemt slechts een klein gedeelte van je profiel in beslag. Een …

Fotograaf Utrecht - zelf foto's maken - beeldbank bouwen

Zo bouw je snel een beeldbank op!

BiancaFoto tips Leave a Comment

In mijn vorige posts vertel ik over welke foto’s je bij je blog kunt plaatsen of hoe je snel nog een foto kunt maken als je deze nog niet hebt. Nu ga ik nog een stapje verder en vertel ik je hoe je een beeldbank voor je zelf kunt gaan opbouwen zodat je nooit meer zonder foto’s zitten. Snel een …

Fotograaf Utrecht - zelf foto's maken - beeldbank bouwen

Geen tijd? Toch een foto bij je blog!

BiancaFoto tips Leave a Comment

Vorige keer liet ik je zien wat voor een soort foto’s je het beste bij je blog kunt plaatsen. Maar wat nu als je als drukke ondernemer helemaal geen tijd hebt om mooie foto’s te maken of te zoeken? Geen nood, met deze tips heb jij heel snel een perfect passende foto bij je blog. Doe het volgende: Pak je …

Fotograaf Utrecht - zelf foto's maken - beeldbank bouwen

Welke foto bij je blog

BiancaFoto tips Leave a Comment

Ben je ondernemer en maak je voor je marketing veel gebruik van internet? Zoals je website en social media, dan heb je steeds meer en steeds vaker beeldmateriaal nodig. Een blog of een status-update zonder foto trekt nauwelijks nog de aandacht. Visuals moeten een echt onderdeel zijn van je marketing. Bovendien worden beelden 60.000 keer sneller door ons brein verwerkt dan woorden. Met …

Fotograaf Utrecht - prive

Een nieuw leven! Een nieuw begin?

BiancaBianca Leave a Comment

Zo, het is al even geleden dat je iets van mij hebt gehoord. Ik was van plan om echt nog regelmatig iets te laten horen, maar zoals dat vaak gaat met goede voornemens… ach ja, ik ben er weer. Nieuw leven in Utrecht En waar ik dan was? Nou eigenlijk gewoon voornamelijk thuis. Dit jaar heeft namelijk de grootste verandering …

Fotograaf Utrecht - auteur - Jouw bedrijf in the picture

Zo kies je de beste foto’s voor je bedrijf

BiancaFoto tips Leave a Comment

Hoe zet je de kracht van foto’s in voor jouw bedrijf? Ik geef je de beste tips uit mijn boek ‘Jouw bedrijf in de picture’. Fotografie bepaalt heel veel in ons dagelijkse leven, zonder dat we dat überhaupt in de gaten hebben. Als je een kookboek of de Allerhande doorleest is de kans groot dat een foto van een mooi stukje zalm …

Fotograaf Utrecht - auteur - Jouw bedrijf in the picture

Insiders Sneak Preview

BiancaFoto tips

De meesten van jullie weten al wel dat ik een boek heb geschreven wat jou als ondernemer nog meer gaat helpen. Een goede uitstraling is voor elke ondernemer van levensbelang. In dit praktische boek vertel ik wat de kracht van foto’s is voor jouw bedrijf, en hoe je beelden kiest die jouw boodschap versterken. Over anderhalve week komt dit boek uit, …

Fotograaf Utrecht - Mag ik die foto gebruiken

Mag ik die foto gebruiken?

BiancaFoto tips Leave a Comment

Veel bedrijven vinden het lastig om aan foto’s te komen voor op hun website of bijvoorbeeld voorbij de blogs. En dan zie je een mooie foto op internet die perfect aansluit bij het onderwerp, maar mag je die foto dan eigenlijk wel gebruiken. DuPho (DuthchPhotographers), de nederlandse vakvereniging voor fotografen heeft hier een handig schema voor gemaakt: En klik hier …

Beter achter de camera

BiancaBianca Leave a Comment

Als fotograaf (in Utrecht en omstreken) heb ik veel geleerd, maar vooral van het ondernemerschap. De grootste en moeilijkste les voor mij was het wel om af en toe ook eens achter mijn camera vandaan te komen. Ik ben ervan overtuigd dat je jezelf als ondernemer moet laten zien, mensen moeten je leren kennen en je opdrachten gunnen. Mijn camera …

Fotograaf Utrecht - Instragram - BFoto

Jij kan het ook!

BiancaFoto tips Leave a Comment

Je beseft het wellicht niet altijd, maar je kan het echt zelf! Ik snap het ook wel, want de ontwikkelingen zijn zo gigantisch hard gegaan, dat we snel vergeten hoe het ‘vroeger’ was. Ook was ik ‘vroeger’ nog geen fotograaf in Utrecht en had ik een kantoor job, toch had ik al wel een zwak voor foto’s en had ik …

Portretfoto zakelijk headshot - studio zwarte achtergrond - fotograaf Utrecht

Strike a pose: photoproof in 5 stappen

Biancaportret tips Leave a Comment

Ik snap het helemaal, voor de camera staan voor een foto is erg lastig, zelf sta ik ook veel liever achter de camera dan ervoor. Inmiddels heb ik wel aardig wat professionals voor mijn camera gehad en weet ik wat er nodig is om een goede foto te maken. Je bent geen model maar een beetje knap op de foto …

Bedrijfsfotografie bij een restaurant

BiancaPortfolio Leave a Comment

Soms komen er ineens zulke leuke opdrachten op je pad, dat ik zo dankbaar ben dat ik het leukste beroep heb wat er is. Dit was er  zo eentje. Tegen Rotterdam aan ligt Rhoon met onder andere Kasteel van Rhoon. Het exclusieve Biggo Restaurant is onderdeel van dit kasteel en bij hun mocht ik fotograferen. Ten behoeve van een perspresentatie …

Fotograaf Utrecht, dat ben ik!

BiancaBianca Leave a Comment

Passie Aangezien je dit leest, weet je dat ik fotografeer, waarschijnlijk weet je ook dat het mijn passie is om mooie beelden te maken.   Waarom? Maar weet je eigenlijk ook waarom? Weet je wanneer ik er achter kwam dat fotografie mijn leven is? Wil je me nog iets beter leren kennen? Bekijk dan deze video.  

Succesvolle profielfoto’s volgens fotograaf Utrecht

Biancaportret tips Leave a Comment

Als professional is het belangrijk om jezelf goed te laten zien. Voor een afspraak trek je wellicht je nieuwe jasje en nette schoenen uit de kast. Maar ook digitaal is het van belang om jezelf van je beste kant te laten zien. Eerste kennismaking Wanneer ik zelf iemand inhuur wil ik graag zien met wie ik te maken heb en graag …

Fotograaf Utrecht - Mezzo

Fotograaf Utrecht over de vloer

BiancaPortfolio Leave a Comment

Ik werk als fotograaf eigenlijk alleen met bedrijven samen, dus kom ik niet snel bij mensen thuis over de vloer om foto’s te maken, tot eind vorig jaar. Websitefoto’s Ik werd benaderd door Mezzo. Mezzo is de spreekbuis van mantelzorgers en van organisaties voor mantelzorgondersteuning en vrijwilligerszorg. Zij wilden graag een nieuwe website met daarop natuurlijk foto’s. Een aantal van de …

Fotograaf Utrecht - evenement fotograaf - portretfotograaf

Het belang van fotografie (2)

BiancaFoto tips Leave a Comment

Over het belang van fotografie heb ik al vaker verteld en dat kun je bijvoorbeeld hier lezen. Onlangs bevestigde illusionist en arts Victor Mids in het nieuwe TV programma Mindf*ck dit belang. In zijn programma laat hij zien hoe je het onderbewuste kunt beïnvloeden. In deze aflevering kijkt hij onder andere naar hoe supermarkten kun klanten beïnvloeden om bepaalde producten …

Fotograaf Utrecht - BFoto - Rhoon Biggo

Jaaroverzicht 2014

BiancaPortfolio 6 Comments

Een begin van een nieuw jaar! Welkom in 2015! Tot nu toe al een geweldig jaar, vind je ook niet? We weten niet wat 2015 ons gaat brengen, maar ik ga er maar gewoon van uit dat het het beste jaar ooit gaat worden. Het zou zomaar kunnen! December 2014 was voor mij niet alleen terug kijken naar 2014, maar …

Fotograaf Utrecht - evenement fotograaf - Jebber De Trip

Zomerse evenement fotografie door Fotograaf Utrecht

Bianca de WitPortfolio

In Mei vonden de culturele zondagen weer plaats in Utrecht, het weekend van zaterdag 24 mei en zondag 25 mei stond in het teken van DE STAD DE TOEKOMST. De Trip was een van de locaties in dit evenement, met verschillende evenementen onder het thema ‘living in the mix’ omtrent het gemengde wonen, werken en leven in de stad. Het …

Fotograaf Utrecht - evenement fotograaf - portretfotograaf - instagram

4 tips om je creativiteit op te starten door fotograaf Utrecht

Bianca de WitFoto tips

Ben je weer een toe aan wat anders, wat nieuws, meer creativiteit in je leven, een glimlach op je gezicht? Volg deze tips en succes is gegarandeerd!   Wees nieuwsgierig Vraag jezelf altijd alles af. Waarom doe ik het op altijd op deze manier? Hoe kan het anders? Hoe werkt dit? Wat is dat? Waarom doen we het zo? Op …