7 top tips om je eigen evenement te fotograferen

BiancaFoto tips 2 Comments

Heb je een evenement georganiseerd en wil je hier (natuurlijk naast een professionele fotograaf) zelf een paar foto’s van maken? Maak dan gebruik van onderstaande tips om tot de mooiste foto’s te komen.

Overzichten

Overzichten zijn belangrijk om een totaal beeld van het evenement te laten zien. Je kunt dan laten zien wat er te doen was en hoe druk het was. Om een mooie overzichtsfoto te maken ga je in een hoek staan of langs de zijkant zodat je een goed overzicht hebt en zoom je niet in met je camera. Helemaal mooi is het als je ergens boven op kan gaan staan (in een hoek), bijvoorbeeld een tafel, stoel of trap om de perfecte overzichtsfoto te maken.

Details

Details geven sfeer in je foto reportage. Een mooi bloemetje op een tafel, een glas wijn, fotografeer deze met een lage diafragma zodat je onderwerp (bijvoorbeeld het bloemetje) scherp op de foto staat, maar de omgeving onscherp.

Mensen

Mensen zijn een belangrijk onderdeel van elk evenement. Breng dus vooral deze mensen in beeld in verschillende situaties, praten, dansen, proosten, handen schudden, enzovoort.

BFoto Fotograaf Utrecht evenement fotograaf

Sfeer

Sfeer leg je op verschillende manieren vast. Onder andere door details, mensen en interactie. Wat is de sfeer van je evenement? Of wat wil je dat het evenement uitstraalt en wat mensen zien als ze later terug kijken als ze de foto’s zien. Is het een zakelijk evenement, maak dan vooral lichte foto’s, zorg dat mensen lachend op de foto staan, want het is natuurlijk wel een leuk evenement. Maar maak geen foto’s aan het eind van het evenement als men iets te beschonken is.

Is het een dansfeest? Dan mogen de foto’s wat donkerder zijn, maak vooral foto’s van lachende vrolijke mensen op de dansvloer.

Interacties

Zoals al eerder gezegd zijn mensen belangrijk op de foto. Probeer ook om mensen vast te leggen zodat dat ze doorhebben dat je een foto maakt, dan pak je echt de mooie, pure momenten. Een proost een lach, zie een geanimeerd gesprek? Blijf dan even wachten met je camera en druk op de ontspan knop op het moment dat er iemand lacht of uitgebreid met zijn handen praat.

BFoto Fotograaf Utrecht congressfotograaf De Fabrique

Licht

Licht is een van de belangrijkste gereedschappen van een fotograaf, fotograferen wordt niet voor niets ook genoemd schilderen met licht. Als je weinig licht tot je beschikking hebt probeer dan niet te snel te gaan flitsen, want een flits geeft hard en saai licht. Ga in de buurt van een lichtbron staan zodat je gebruik maakt van al het aanwezige licht. Een raam of lamp op de achtergrond is lastig, want dat zorgt weer voor silhouetten en zie je de uitdrukkingen van mensen niet. Ga naast de lichtbron staan en er ook niet voor, want dan houd je het licht weer tegen. Kijk goed waar het licht vandaan komt en hoe je dit het beste kunt gebruiken.

BFoto Fotograaf Utrecht congressfotograaf Marnix Academie

Belangrijke bezoekers

Zorg dat je altijd weet wie belangrijke bezoekers op het evenement zijn, zoals investeerders, mensen van de gemeente, directeuren, bn-ers. Ken je deze mensen niet, vraag dan of iemand ze even aanwijst aan het begin van het evenement en zorg dat je sowieso een paar goede foto’s van hen hebt.

Met deze tips worden ook jou evenement foto’s een succes!

Graag wil ik weten waar jij allemaal rekening mee houd als je een evenement fotografeert. Vertel het me hieronder.

Wil je meer lezen over mijn evenement fotografie, klik dan hier.

Comments 2

    1. Post
      Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *