7 tips om een perfecte selfie te maken

BiancaSmartphone fotografie Leave a Comment

Selfies, je hebt er vast al van gehoord of wellicht ook al zelf gemaakt. Voor de paar mensen die het nog niet hebben gehoord. Een selfie is een zelfportret, vaak gemaakt met de camera van een mobiele telefoon. Het woord selfie is natuurlijk afkomstig van het engelse ‘self’.

Selfies zijn erg populair, op social media kun je er echt niet meer omheen, bijna iedereen, bekend en onbekend plaatst foto’s van zichzelf. Plaats de foto op twitter met #me en je bent meteen populair!

Zelfs Hillary Clinton, de voormalige minister van Buitenlandse Zaken van de VS, maakte haar eerste selfie. Having so much fun with Chelsea, taking selfies backstage.”

Schermafbeelding 2013-11-01 om 13.01.39

Een paar tips voor het maken van een perfecte selfie:

Ga staan op een lichte plaats

Bij voorkeur bij een raam, dan kun je gebruik maken van het mooie natuurlijke licht. Maar sta niet in de felle zon, dan krijg je namelijk hele lelijke, harde schaduwen. Gebruik ook geen flits, dan krijg je ook dat lelijke, harde licht met schaduwen.

Kijk een beetje opzij

Dus niet recht van voren, dat komt vaak wat hoekerig over, als je beetje schuin gaat staan is de foto gelijk veel speelser en ongedwongen.

Houd de camera hoger

Zorg dat je de foto schuin van een iets hoger standpunt maakt, echt waar, ook dit zorgt weer voor een minder statig en natuurlijker effect. Tevens maakt het meteen 10 kilo lichter, wie wil dat nou niet.

2013-09-14 17.05.12-1Een selfie van mij, net bij de kapper geweest,
dat moet natuurlijk op de foto.

Kin omlaag

Dus niet je kin omhoog om een onderkin te voorkomen, zoals we altijd het liefst doen. Een foto met je kin omhoog maakt je afstandelijk en uit de hoogte en dat willen we niet. Aangezien je de foto van iets hoger neemt (zie vorige tip) zie je een eventuele onderkin toch niet.

Zorg voor een mooie achtergrond

Dus niet in slaapkamer met een rommelige kleding kast op de achtergrond. Maar bijvoorbeeld een egale muur. Of maak buiten een foto in de stad of nu in het bos met de prachtige herfst kleuren. Of maak een selfie in een museum, zoals deze mensen: http://museumselfies.tumblr.com/

Neem de tijd

Een selfie is in een halve minuut te maken, maar neem even de tijd om al bovenstaande tips uit te voeren en die mooie achtergrond te vinden.

Schaam je niet

Iedereen maakt selfies, dus waarom niet! Gooi schaamte en verlegenheid overboord en wees trots op jezelf!

 

Heb jij al eens een selfie gemaakt en heb je nog tips, bijvoorbeeld voor mooie filters? Laat het me hieronder weten:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *