BFoto Headshot studio Lilli

5 onmisbare tips voor een goede profielfoto

Biancaportret tips, Uncategorized Leave a Comment

In deze tijd waarin we steeds meer online zijn, lijkt een goede profielfoto voor je on- ėn offline business nog belangrijker. Waarom? Voor die eerste indruk natuurlijk! Ik deel vrijblijvend 5 tips voor jouw ideale profielfoto.

De eerste keer dat je iemand ziet is meestal online. Denk aan LinkedIn, Instagram of Facebook. Natuurlijk hebben we nog steeds de offline (netwerk) meetings, maar zelfs dan bekijk je zelf eerst de deelnemerslijst vooraf op LinkedIn.

Clarine fotograaf Utrecht headshot LinkedIn profielfoto

Tip 1: gebruik geen vakantiefoto

Oké, dus die profielfoto, die is belangrijk. Niet iedere foto voldoet. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar de meeste mensen willen benaderbaar, professioneel en open overkomen op hun foto.

Op vakantie zie je er wellicht heel ontspannen uit. En waarschijnlijk open en benaderbaar, maar niet echt professioneel. Gebruik daarom liever geen vakantiekiekje.

Studio portret Fotograaf Utrecht 030 Peter Hurley

Tip 2: Leg de focus op jezelf en niet op de achtergrond van de foto

De achtergrond van de foto is ook belangrijk. Beter gezegd: jouw gezicht is het allerbelangrijkste van de foto. Daarom wil je geen achtergrond die afleidt. Een egale achtergrond is het meest effectief om de focus op jou te hebben. Ook al voelt dat wellicht ongemakkelijk, dat is wel wat je wilt. Dat mensen jou zien en gaan herkennen.

BFoto Headshot fotograaf Utrecht 030 Judith

Tip 3: Zet alleen je hoofd en schouder op je profielfoto

In dat kader ook meteen nog even het volgende. Neem een foto met alleen hoofd en schouders, en zorg dat je gezicht het grootste gedeelte van de foto in beslag neemt. De ruimte die je hebt voor een profielfoto bij de social media kanalen is meestal erg klein. Als je daar een foto hebt van je hele lijf, ziet men nauwelijks je gezicht en gaan ze je niet herkennen.

BFoto Headshot fotograaf Utrecht 030 Bianca

Tip 4: Kies kleding die bij jou en je doelgroep past

En dan je kleding, een heel belangrijk onderdeel. Zorg dat de kleding die je draagt op de foto bij jou past. Als je er lekker in voelt, draagt dat bij aan die ontspannen uitstraling op de foto. Zorg dat je kleding past bij je bedrijf en wat je wilt uitstralen. Tenslotte vraag je je af of het past bij je doelgroep. Werk je vooral met hoger segment managers en directeuren? Dan mag je kleding zakelijker. Werk je vooral met kinderleidsters? Dan mag je kleding losser en informeler.

BFoto portretfotograaf Utrecht studio portret witte achtergrond

Tip 5: Maak gebruik van de kennis van een professional

Natuurlijk mag je een goede selfie gebruiken als profielfoto. Selfies zijn fijn. Je hebt zelf de controle. Wil je wat verder met je bedrijf en professioneler overkomen? Laat dan je foto maken door een zakelijk portretfotograaf. Deze professional kan je helpen met individuele wensen.

Misschien wil je er graag ouder uitzien, omdat je altijd de jonger wordt geschat. Of juist andersom. Een goede fotograaf helpt je met eventuele camera angst en zorgt dat je ontspannen op de foto komt. Jij hoeft alleen maar te stralen en de beste versie van jezelf te laten zien! En ook daar help ik je natuurlijk ook bij!

BFoto Portretfotograaf studio witte achtergrond op locatie

Boek hier meteen jouw shoot op een dag die jouw uitkomt, of kies voor een shoot met korting tijdens de speciale profielfotodagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *