Utrecht Fotograaf - evenement fotograaf - congres4U

4 trucs om sfeer te fotograferen door fotograaf Utrecht

BiancaFoto tips Leave a Comment

Ik zeg altijd dat ik de sfeer van een evenement vastleg met mijn foto’s. Maar sfeer is iets ontastbaars, dus hoe kun je dat nu eigenlijk vastleggen? Daar heb ik een paar hele simpele trucs voor!

Voelen

Hoe voelt het evenement? Als ik ergens nieuw binnen kom lopen, loop ik vaak even rustig een rondje om de omgeving en de mensen op me in te laten werken, om onderdeel te worden van het geheel. Hoe voelt het? Is er veel energie? Wordt er gelachen? Probeer als eerst de sfeer te voelen.

BFoto Fotograaf Utrecht congressfotograaf Borstkankersymposium

Maak associaties

De meeste evenementen waar ik bij kom zijn energiek en vrolijk. Daar horen geen donkere, saaie, onoverzichtelijke, strenge, lege, enzovoort, foto’s bij. Dus zorg dat de foto’s licht zijn, lachende mensen, enzovoort.

BFoto Fotograaf Utrecht congress fotograaf

Emoties

Emotie blijven belangrijk voor de sfeer, dus leg deze ook vooral vast, lachen, luisteren, vertellen, het hoor er allemaal bij.

Totaal beeld

Niet alleen lachende mensen zijn genoeg om sfeer vast te leggen. Want alleen lachende mensen geeft waarschijnlijk een heel foutief beeld. Dus zorg ik voor een totaal beeld. Met lachende mensen, maar ook mensen die iets vertellen of luisteren. Een overzichtsfoto met zo min mogelijk ruggen en zo veel mogelijk vrolijke gezichten (iedereen lacht bijna nooit tegelijk, tenzij er een hele goede mop verteld werd voor de gehele zaal). Ook detailfoto’s met dat mooie bloemetje op tafel, dat mooie flesje wijn bij de borrel, waarin gewerkt wordt met scherpte, en onscherpte op de achtergrond dragen bij aan sfeerfoto’s.

Kijk maar eens naar onderstaande foto’s welke ik een goed voorbeeld vindt van sfeer.

Welke foto vindt jij het beste ‘sfeer’ weergeven?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *