4 tips om je zakelijke portretfoto optimaal te gebruiken

Biancaportret tips Leave a Comment

De afgelopen tijd heb ik het regelmatig met jullie over profiel foto’s gehad.  Ik heb je tips gegeven voor als je professionele portret foto’s laat maken, waar je aan moet denken, wat je kan doen om je voor te bereiden en poseer tips.

Vorige maand had ik het nog over het maken van zelfportretten met je mobiele telefoon. Ook wel selfies genoemd, en erg populair op dit moment.

Na het (laten) maken van een mooie portret foto is het natuurlijk wel van essentieel belang dat je deze ook gaat gebruiken. Maar waar kun je deze portretten allemaal gebruiken?

 Studio portret portretfotograaf BFoto

Op je website

Net als elke professional heb jij of heeft jouw bedrijf een website met daarom natuurlijk een contact pagina. Belangrijk is het om hier, of ergens anders op de website, bijvoorbeeld een locatie waar er nog meer ruimte is om je voor te stellen, je profielfoto te plaatsen. Mensen willen namelijk graag zien wie de mensen achter het bedrijf zijn waar ze zaken mee doen.

Portret buiten Rotterdam Carolien BFoto

Social Media

Veel bedrijven nog steeds laten het logo van het bedrijf zien op social media, de gedachte daarachter is dat ze de naam van het bedrijf bekendheid willen geven en niet hun eigen hoofd. Echter men zit al achter en beeldscherm en om een dan een gezicht te zien is echt veel prettiger en persoonlijker dan een logo. Nogmaals mensen doen het liefst zaken met mensen. Je bedrijf bekend maken doe je natuurlijk ook met social media maar dan door voor jou doelgroep waardevolle content te plaatsen met een link naar jouw website.

 BFoto Portretfotograaf studio witte achtergrond op locatie

Avatar

Een avatar is een afbeelding die op internet wordt gebruikt bijvoorbeeld op forums en chatprogramma’s. Deze afbeelding wordt naast je naam getoond en kun je zelf instellen. Dit kun je bijvoorbeeld doen op http://nl.gravatar.com/.

 BFoto Portretfotografie studio zwarte achtergrond

E-mail

Werk je net als ik graag met gmail als mailprogramma, dan is het aan te raden ook daar je professionele profielfoto te plaatsen zodat als je een e-mail stuur naar anderen welke ook gmail gebruiken ze dan ook je foto zien. Wellicht werkt dit ook op deze manier voor andere e-mailprogramma’s.

Heb jij nog andere plaatsen waar je je zakelijke profielfoto gebruikt? Laat het me hier weten:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *