Fotograaf Utrecht - zakelijk portret in de studio zwarte achtergrond - portretfotograaf

De beste profielfoto tips

Bianca portret tips 0 Comments

Als je een ondernemer of professional bent, dan ben je ongetwijfeld actief op diverse social media. Je profiel foto is dan heel belangrijk en deze heeft een zakelijk karakter. Je wilt dat mensen die jouw foto zien, je als prettig ervaring.
Deze tips kunnen daarbij helpen:

Uitsnede

De profielfoto neemt slechts een klein gedeelte van je profiel in beslag. Een foto met een deel van je gezicht en schouders is al voldoende. Kijkers zoeken automatisch naar je ogen, een krappe uitsnede is dus zeker goed.
20160714_Fotograaf Utrecht__F0A1555

Lach

Soms geven mensen aan niet te willen lachen op een foto. Maar je wilt toch dat mensen die aardig vinden, ook de mensen die je nog niet kennen, een lach doet dan wonderen. Niet in de lens kijken kan ook heel stoer staan, maar mensen willen jou leren kennen, daarom kijken ze ook op je profiel, dus kijk in de lens en lach. Een vriendelijke, open blik met een lach schept vertrouwen.
20160714_Fotograaf Utrecht__F0A1281

Kijk

Ik zou het net ook al, bij de bezoeker van je profiel aan en dat doe je door in de lens te kijken. Geef de bezoeker het idee dat je graag contact wilt maken.
20160714_Fotograaf Utrecht__F0A1486

Gelijke hoogte

Zorg dat de foto wordt gemaakt van gelijke hoogte of iets van bovenaf, ook dit schept vertrouwen. Als de foto van onder wordt gemaakt, geeft dat het idee dat je op een voetstuk staat, dat schept afstand en dat wil je nou net niet.
20160722_Fotograaf Utrecht__F0A2627

Professioneel

Ben je professioneel? Zorg dan dat dat ook te zien is op de foto en dat uit zich in de kleding. Trek dat aan waar je je lekker in voelt, maar ook dat wat past bij de uitstraling van jou en het bedrijf, dus geen stropdas als je die nooit omhebt, maar bijvoorbeeld wel een jasje.
Voor de vrouwen geldt dit ook voor de make-up. Iets meer mag best, maar zeker niet te veel, blijf dicht bij je zelf.
20150922_Fotograaf Utrecht__F0A9866
Zorg dat jij op de foto staat en niet iemand die op jou lijkt.